25.05.2022
Prima reactie a lui Igor Dodon, dupa ce a fost retinut: „Eu aici voi rezista”

Fostul presedinte a venit cu o reactie dupa ce a fost retinut pentru 72 de ore, in urma perchezitiilor efectuate ieri, la domiciliul acestuia. Igor Dodon sustine ca nu e prima data cand este tinta unei justitii regizate, iar guvernarea a procedat asa cum proceda si regimul lui Plahotniuc.

„In ultimii ani au fost multe atacuri si am trecut prin diferite campanii de calomniere si de acuzatii nefondate. Totusi, niciodata nu s-a procedat intr-un mod atat de vadit denigrator ca azi, cand anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur si simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reactii negative la public. Imi pare rau ca s-a procedat in asa mod. Pana si in politica trebuie sa existe omenie si e grav daca aceasta omenie a fost sacrificata de dragul unor rafuieli personale cu un lider al opozitiei,” a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodata, Igor Dodon susutine ca acesta e un dosar politic cusut cu ata galbena si ca o judecata corecta si necontrolata politic ii va da dreptate.

„In aceste conditii, aflata in impas, guvernarea a procedat asa cum proceda regimul lui Plahotniuc – a identificat principala forta a opozitiei, principalul lider cu credibilitate politica si au lovit cu toata forta, prin abuz al justitiei, prin hartuire, prin plasare in arest si prin denigrare mediatica. Guvernarea il inlatura pe cel de care se teme.

Eu aici voi rezista. Voi, stimati colegi, rezistati acolo unde sunteti, la libertate, si demonstrati ca sunteti cea mai importanta forta politica din interiorul tarii. Demonstrati ca sunteti forta care nu va ceda neutralitatea, suveranitatea tarii nimanui si ca sunteti atenti la vocea poporului,” a mai scris fostul presedinte..

Igor Dodon a fost retinut aseara, dupa aproape 11 ore de perchezitii la domiciliul sau. El a fost scos din locuinta fiind inconjurat de procurorii anticoruptie, ofiterii CNA si SIS. In fata casei fostului presedinte s-au adunat mai multi sustinatori ai PSRM, dar si activisti. Cele doua tabere s-au imbrancit, iar carabinierii au format un cordon intre ele. Cateva persoane au adus flori si sampanie. 

Articole din aceeasi categorie