15.01.2020
Presedintele Vladimir Putin tine discursul anual privind starea natiunii, in fata Parlamentului
Presedintele Vladimir Putin tine discursul anual privind starea natiunii, in fata Parlamentului.

Discursul vine pe fondul unei recesiuni ale economiei rusesti, potentate de sanctiunile occidentale ca urmare a actiunilor Kremlinului din Ucraina, din Siria si din timpul alegerilor prezidentiale din Statele Unite.

Sanctiunile au continuat sa impiedice cresterea economica a tarii, ducand la amplificarea saraciei si la nemultumirea crescanda a populatiei, evidentiata de protestele din vara trecuta de la Moscova.

Putin, in varsta de 67 de ani, a dominat politica in Rusia timp de doua decenii, ocupand functia de presedinte sau prim-ministru, incepand din 1999. In 2018, Putin a fost reales pentru un alt mandat de sase ani.

Discursul, care va fi tinut anul acesta in sala de expozitii Manezh a Moscovei, reprezinta una una dintre cele trei aparitii nationale anuale, celelalte doua fiind o sedinta fastuoasa de intrebari si raspunsuri cu publicul si o conferinta de presa anuala.

Va fi a 16-a oara cand Putin se va adresa astfel in fata unei audiente care include, de asemenea, ministri guvernamentali, judecatori de la instantele constitutionale si supreme, functionari regionali de conducere si alti membri ai elitei politice.

In discursul sau, anul trecut, Putin a emis noi amenintari impotriva Statelor Unite, daca Washingtonul va implementa sisteme de rachete cu raza intermediara in Europa.

In 2018, Putin s-a concentrat, in principal, pe descoperirile din domeniul militar ale Rusiei si a dezvaluit sase arme capabile de energie nucleare despre care a spus ca sunt de neegalat in lume.

Sursa: rfelg.ro

Articole din aceeasi categorie