28.04.2022
Presedintele Camerei Deputatilor din Romania anunta o intalnire la nivel parlamentar intre Romania si Republica Moldova: „Urmeaza sa decidem unde va avea loc”

Presedintele Camerei Deputatilor din Romania, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, ca in urmatoarea perioada va avea loc o intalnire, la nivel parlamentar, intre Romania si Republica Moldova, care se va desfasura cel mai probabil in Romania in contextul evenimentelor care au avut loc in Transnistria. 

"Am analizat in timp real ce s-a intamplat. A fost mai mult o provocare si o incercare de a atrage o zona de conflict noua. Cred ca impreuna cu presedintele Senatului o sa facem foarte curand o intalnire la nivel parlamentar cu Republica Moldova. O sa hotaram unde va avea loc acest activitate, cred ca intalnirea va avea loc in Romania, urmand sa decidem daca va avea loc la Iasi. Vom vedea daca intalnirea va fi la nivelul Birourilor permanente reunite sau vor fi si cu comisiile, cel putin comisiile de politica externa categoric trebuie sa participe", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adaugat ca doreste ca aceasta actiune sa aiba loc intr-o saptamana sau doua.

Ciolacu a mai afirmat ca in vizita pe care a avut-o impreuna cu premierul Nicolae Ciuca in Ucraina a avut discutii despre felul in care Republica Moldova poate fi ajutata cu necesarul de gaze naturale, in cazul in care Rusia va opri alimentarea.

"In primul rand noi avem o obligatie majora fata de Republica Moldova si a existat chiar si cu presedintele Ucrainei o discutie aplicata in ceea ce priveste Republica Moldova si cum putem impreuna sa asiguram necesarul de gaze si Republicii Moldova", a mentionat Ciolacu.

In plus, Romania va continua sa sustina aderarea la UE a Republicii Moldova.

"Trebuie sa adere la UE Republica Moldova, Ucraina si Georgia, aceasta este abordarea corecta din partea unui stat de dimensiunile Romaniei", a precizat Ciolacu.

Articole din aceeasi categorie