16.07.2020
PPDA a inaintat Parlamentului motiunea de cenzura impotriva Guvernului Chicu - VIDEO

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Chicu a fost citita astazi in plen. Opozitia ii reproseaza premierului ca a gestionat prost criza provocata de pandemie, ca a incercat sa delapideze bunurile publice cand a semnat acordul privind imprumutului rusesc si a promovat o politica externa care ne-a izolat. Documentul va fi suspus votului saptamana viitoare, cand Chicu este asteptat sa dea explicatii.  

Alexandru Slusari de la PPDA este cel care a citit motiunea in plen, iar discursul sau a fost inrerupt de presedinta Parlamentului, care i-a inchis microfonul, pentru ca a depasit limita de timp.  Momentul a starnit galagie.

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PDM: “Tot ce puteti face e sa tropaiti. Asta e meseria voastra.”

De dimineata, Maia Sandu anunta de la tribuna din sala de presa a legislativului ca PAS sustine aceasta motiune de cenzura.

Maia SANDU, LIDERA PAS: “PAS va semna azi motiunea Platformei DA impotriva Guvernului in speranta ca PD isi va revizui decizia si va sprijini motiunea.”

Asta dupa ce Sandu s-a intalnit aseara cu seful PD, Pavel Filip. Democratii, insa, au refuzat sa e alature initiativei de a da jos cabinetul Chicu, spunand ca refuza sa colaboreze cu PRO Moldova si Partidul Sor.  

Pavel FILIP, LIDER PDM: “Atat Platforma DA, cat si PAS, din punctul meu de vedere dau dovada de inconsecventa. Una spun si alta fac. Va aduceti aminte ca au jurat ca nu vor face coalitie cu PSRM, dar dupa care au baut ceai la presedintie, apoi au scandat miliardul inapoi, iar azi fac intelefgeri si bat palma cu cei care aduc intr-adevar miliardul inapoi, doar ca sub forma de investitii in deputati.”

PRO Moldova aproba demiterea cabinetului Chicu, iar fractiunea SOR – se mai gandeste inca. Motiunea de cenzura a fost trimisa sectiei juridice a Parlamentului pentru examinare, iar saptamana viitoare Ion Chicu ar trebui sa vina in plen ca sa dea explicatii. Atunci va avea loc si votul. Executivul refuza sa comenteze subiectul si afirma ca se va conduce dupa procedurile stabilite de Constitutie. Despre motiunea de cenzura si incercarea de a demite cabinetul Chicu va discuta in aceasta seara Lorena Bogza la emisiunea in Profunzime. Invitatii sai sunt Alexandru Slusari, deputat PPDA, Monica Babuc de la PD si Dumitru Alaiba de la PAS. Emisiunea incepe dupa stirile de la ora 20.00.

Articole din aceeasi categorie