06.05.2022
Popescu, despre Rezolutia votata de Parlamentul European pentru Moldova: „Inca un pas convingator de sustinere politica din partea prietenilor nostri europeni”

Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Nicu Popescu, sustine ca Rezolutia votata de Parlamentul European pentru Moldova este inca un pas convingator de sustinere politica din partea prietenilor europeni. 

„Demonstram prin fapte ca suntem o guvernare care adopta reforme orientate spre europenizarea tarii, imbunatatirea vietii cetatenilor si aducerea Republicii Moldova mai aproape de standardele europene. Proiectul european inseamna pentru noi si transformarea institutiilor si consolidarea democratiei, a statului de drept si a drepturilor omului”, a scris acesta pe facebook. 

Ministrul a mai spus ca se munceste cu seriozitate la completarea celei de-a doua parti a Chestionarului pentru a demonstra partenerilor europeni ca tara noastra respecta criteriile de la Copenhaga, o cerinta obligatorie in procesul de aderare, inclusiv prin realizarea deplina a prevederilor Acordului de Asociere.

„Decizia de astazi a Parlamentului European este un semnal politic clar si ferm cu privire la calea europeana ireversibila aleasa de Republica Moldova”, a mai adaugat Popescu.

Ieri, o rezolutie prin care europarlamentarii cer acordarea statutului de tara candidat de aderare la UE pentru Moldova a fost votata la Strasbourg. Documentul este insa unul simbolic, iar decizia finala va fi luata de statele membre UE. Inainte de vot, in plenul Parlamentului European a avut loc o dezbatere speciala privind situatia din tara noastra, iar deputatii europeni si-au aratat sustinerea fata de aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana. 

Articole din aceeasi categorie