30.04.2024
"Poate mai încet, dar își fac treaba instituțiile noastre." Igor Grosu despre acțiunile de zilele trecute de pe Aeroportul Internațional Chișinău, unde au fost ridicați peste 20 de milioane de lei

Deși nu există o finalitate în dosarele de mituire a alegătorilor de către fugarul Ilan Șor, președintele parlamentului, Igor Grosu, este mulțumit de ultimele rezultate ale instituțiilor implicate. Totodată, șeful legislativului îndeamnă să fie depusă cât mai multă străduință ca acestea să ajungă cât mai curând în instanța de judecată, deoarece pun în pericol securitatea țării, dar și procesul electoral.

Igor GROSU, PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI: "Poate mai încet, dar își fac treaba instituțiile noastre. Au muncit mai multe instituții, au fost pregătiți. Probabil că știau că vin în numar așa mare. Acestea fac parte din acțiunile care o să continue mai departe."

Ulterior, Igor Grosu a îndemnat organele de drept să finalizeze cât mai curând aceste dosare.

Igor GROSU, PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI: "Acestea fac parte din arsenalul Federației Ruse și noi trebuie să punem presiune publică, inclusiv pe Procuratură ca să finalizeze mai repede dosarele, pe judecători care primesc si analizează aceste dosare. Acesta este lucrul pe care îl așteptăm și cerem de la tot sistemul judecătoresc să se miște mai repede pentru că este vorba de securitatea țării, de interferența Federației Ruse în procesul electoral din Republica Moldova."

La 23 aprilie, "Curierii" lui Șor au încercat să introducă în țară peste 20 de milioane de lei. Banii au fost ridicați la Aeroportul Internațional Chișinău de la pasagerii care se întorceau de la congresul organizat de fugarul Ilan Șor la Moscova. Informația a fost oferită de șeful IGP și procurorul-șef interimar de la PCCOCS. Potrivit lor, participanții primeau până la 500 de euro pentru introducerea banilor în țară. Deocamndată nimeni nu a fost reținut. Pe acest caz a fost însă deschisă o cauză penală pentru contrabandă în interesul unui grup criminal organizat.

Fugarul  Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul frauda bancară, nu a comentat deocamdată acțiunile poliției. Duminică acesta și-a adunat echipa la Moscova, unde a anunțat crearea unui bloc din care fac parte partidele pe care le conduce din umbră. Mai mulți deputați ai fostului partid Șor, bașcanul autonomiei găgăuze și lideri ai partidelor afiliate fugarului au participat la eveniment. Experții spun că aceste acțiuni nu sunt altceva decât jocul Kremlinului, care vrea să blocheze parcursul european al țării noastre.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie