07.08.2020
Platforma DA va incepe colectarea semnaturilor deputatilor pentru a putea convoca sedinta Parlamentului

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, anunta ca se va incepe colectarea semnaturilor deputatilor pentru a putea convoca sedinta Parlamentului, unde se va discuta despre situatia in agricultura. Parlamentarul spune ca deja au formulat propunerile la ordinea de zi si sunt gata sa accepte si alte proiecte elaborate pentru sustinerea agricultorilor.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Noi am avut cazuri cand situatia era mai proasta cu prima grupa de cereale, cu a doua grupa, dar sa fie compromise in 2/3 din raioanele tarii culturile cerealiere de toamna si culturile cerealiere si tehnice de primavara, asa ceva noi nu am avut niciodata. Situatia este mai mult decat grava. Ramura risca sa intre in insolventa. Vorbim de mii sau chiar zeci de mii de agricultori.

Pe parcursul saptamanii am auzit mai multe propuneri si solicitari pentru convocarea Parlamentului. Nu a fost nicio reactie. Biroul Politic al Platformei DA a imputernicit fractiunea din Parlament sa initieze convocarea sedintei, la solicitarea a o treime din deputati, adica 34 la numar."

Astfel, deputatii Platformei DA vor initia colectarea semnaturilor deputatilor, mai mult, Slusari spune ca deja au deja si propunerea ordinii de zi:

1. Audierea prim-ministrului si ministrului Agriculturii, Dezvoltarii Regionale si Mediului privind situatia din agricultura, prin prisma: a) necesitatii introducerii starii de urgenta in mai multe raioane a tarii in legatura cu calamitatile naturale; b) adresarile catre partenerii externi dupa asistenta; c) majorarea semnificativa a subventiilor pentru agricultorii afectati; d) introducerea facilitatilor fiscale pentru agricultorii afectati.

2. Sa fie examinata intitiativa Platformei DA privind modificarea articolului 4 al legii cu privire la Camera de Comert si Industrie, prin care se va debloca tehnic elibererarea certificatelor de forta majora.

3. Proiectul numarul 323 privind instituirea vacantei fiscale pentru anumite intreprinderi, inclusiv toti fermierii afectati de calamitatile naturale.

Articole din aceeasi categorie