28.12.2020
Platforma DA este gata sa voteze pentru instituirea unui guvern anti-criza. Care fractiuni ar vota instituirea unui astfel de guvern. Ce spune deputatul Platformei DA, Igor Munteanu

Igor Munteanu a declarat in cadrul emisiunii In Profunzime ca mai multe fractiuni parlamentare ar vota un guvern anti-criza pana la alegerile parlamentare anticipate. Totodata, Igor Grosu i-a amintit deputatului ca daca va fi votat acum instituirea unu guvern anti-criza, atunci obtiunea de a organiza alegeri anticipate va cadea.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "In cazul in care se accepta varianta pe care si-o doreste Platforma DA, cine ar vota acest guvern?"

Igor MUNTEANU, DEPUTAT AL PLATFORMAI DA: "Acest guvern ar putea fi votat de catre cei care isi doresc stabilitatea in RM indiferent de ce culoare. Din cate cunosc eu sunt mai multe fractiuni care ar putea sa voteze chiar si un guvern minoritar, pentru ca sa duca pana la capat mandatul. Este o posibilitate. Acest guvern ar putea sa vina cu o componenta care sa fie responsabila pentru sectorele pentru care vor fi desemnati, ceea ce inseamna ca nu vom avea niste ministri de stransura ci vom avea un prim-ministru care va fi responsabil de o echipa. Chiar pentru 3 sau 4 luni de zile aceasta echipa va avea ministri competenti care vor duce pana la capat responsabilitatile lor, astfel incat va asigura un anumit echilibru."


In replica deputatul PAS, Igor Grosu a declarat ca din momentul in care va fi votat un guvern anti-criza, atunci cade optiunea alegerilor anticipate.

Igor GROSU, DEPUTAT PAS: "Daca ajunge in mai si isi da demisia, intervine iarasi procesul de 54 de zile sau de 90 de zile. Noi ajungem lejer in toamna. Orice amanarea in perioada asta nu va restabili nici relatiile cu partenerii externi, nici nu va aduce resursele necesare. Orice guvern numit acum amana problema."

Articole din aceeasi categorie