07.05.2021
Platforma DA cere SIS-ului sa comunice public daca exista sau nu dosare de filare si urmarire a unor jurnalisti notorii sau a unor institutii de presa

Platforma DA a depus o sesizare la Serviciul de Securitate si Informatie prin care a solicitat sa comunice public daca exista sau nu dosare de filare a unor jurnalisti notorii sau a unor institutii de presa si care este caracterul juridic a acestora. Totodata, daca ele exista, solicita SIS sa spuna cum au ajuns in posesia unor politiceni.

"Platforma DA condamna atacul grobian al unor politicieni populisti la adresa presei si a libertatii de exprimare si informare si este revoltata de maniera incalificabila cu care una dintre cele mai importante institutii ale sistemului democratic a fost atacata in chiar ziua Libertatii Presei.

Maniera de comunicare publica a emitentului atacului respectiv, caracterizata prin acuzatii neprobate in adresa unor persoane politice si publice din Republica Moldova, cu referire la surse din institutiile de forta sau securitate, este capabila sa discrediteze institutiile insasi, dar si sa creeze o perceptie deformata a opiniei publice asupra unor realitati. Asemenea politicieni, de sorginte interlopa, care isi declara deschis pretentiile pentru functii publice, rezultate din viitorului scrutin parlamentar, dau dovada de o lipsa crasa de intelegere si respect fata de principiile democratiei si a statului de drept.

Mai mult, tentativa de a musamaliza si a ascunde propriul trecut, asupra caruia planeaza mari semne de intrebare, amplifica si mai mult suspiciunile asupra integritatii acestuia.

Platforma DA califica drept extrem de periculoasa accederea la putere a unor asemenea personaje care discrediteaza insasi ideea de alegeri anticipate, animata de speranta unui parlament curat, lipsit de corupti, hoti si banditi.

Platforma DA a depus o sesizare la Serviciul de Securitate si Informatie prin care a cerut institutiei sa comunice public daca exista sau nu dosare de filare si urmarire a unor jurnalisti notorii sau a unor institutii de presa, care este caracterul sau incadrarea juridica a acestora. In mod special, Platforma DA cere SIS sa spuna prin ce modalitati aceste dosare, daca ele exista, au ajuns in posesia unor politicani populisti si iresponsabili.", se arata intr-un comunicat.

In acelasi timp, Platforma DA cere Procuraturii Generale sa se autosesizeze pe marginea eventualelor scurgeri de informatii din cadrul institutiilor de forta si securitate, "existand banuiala rezonabila de corupere a unor angajati ai acestor structuri". In mod special, Platforma DA insista sa fie clarificate motivele pentru care SIS documenteaza si stocheaza informatii despre alti politicieni sau persoane publice din Republica Moldova.

Articole din aceeasi categorie