17.09.2019
Peste 20 de perchezitii, efectuate in dosarul celor doua deputate din partidul Sor, Marina Tauber si Reghina Apostolova. Oamenii legii au descins la domiciliile celor doua, imediat dupa retinerea lor - VIDEO
Procurorii au efectuat peste 20 de perchezitii in dosarul in care sunt vizate cele doua deputate din partidul Sor. Avocatii spun ca oamenii legii au descins la domiciliile celor doua, iar responsabilii de la procuratura nu au vrut sa ne dezvaluie celelalte locatii. Descinderile au inceput inca de aseara, imediat dupa retinerea lor.

In jurul orei 20, la CNA si-a facut aparitia avocatul Reghinei Apostolova care ne-a spus ca deputata a fost retinuta inainte ca legislativul sa hotarasca lipsirea de imunitate a acesteia.

Aureliu OCULENCO, AVOCATUL REGHINEI APOSTOLOVA:“Deci, retinerea la orele 16:30 a avut loc fara hotararea parlamentului de scoaterea imunitatii, asta este o incalcare foarte grava. Da, noi intelegem furtul miliardului, dar asta nu inseamna ca poate sa fie incalcata legea.”

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV:“Este ora 20 si 30 de minute, iar in urma cu putin timp pe portile CNA-ului a intrat o ambulanta. Se intampla la scurt timp dupa ce Reghina Apostolova si Marina Tauber au fost aduse la Procuratura Anticoruptie pentru audieri.” 

Ambulanta a venit pentru ca Apostolova si-ar fi pierdut cunostinta si a fost dusa ulterior la spitalul de urgenta unde a si fost internata. Intre timp, Tauber a fost audiata de procurori, iar in jurul orei 21 s-au desfasurat descinderi la domiciliul sau. Avocatul acesteia Iulian Balan, care este si avocatul lui Ilan Sor, ne-a spus ca Tauber se declara nevinovata.

Iulian BALAN, AVOCATUL MARINEI TAUBER: “Organul de urmarire penala nu a putut sa ne ofere careva date cocludente care sa demonstreze de ce suntem invinuiti. Au fost ridicate acte care nu au nicio tangenta cu cauza penala si suporturi care nu au nicio tangenta.” 

Cele doua deputate sunt retinute pentru 72 de ore. Ele au fost luate de politie in timp ce se aflau la Orhei. Tauber si Apostolova nu erau impreuna, dar ambele au fost inconjurate de sustinatori care au incercat sa impiedice oamenii legii sa le retina.

Partidul Sor a anuntat ulterior ca deputatele nu aveau de gand sa se ascunda de politie. Marina Tauber si Reghina Apostolova au fost lipsite de imunitate la sedinta de ieri a legislativului la solicitarea Procurorului General Interimar care a spus ca ele sunt cercetate in dosarul fraudei bancare.

Articole din aceeasi categorie