13.03.2020
"Personele aflate in carantina la domiciliu trebuie sunate cel putin de doua ori pe zi pentru a monitoriza starea acestora" . O spune fostul ministru al Sanatatii, Ala Nemerenco, in cadrul emisiunii In PROfunzime

Fostul ministru al Sanatatii, Ala Nemerenco, sustine ca pentru o monitorizare corecta si eficienta, personele aflate in carantina la domiciliu ar trebui sunate de cel putin doua ori pe zi pentru a fi monitorizata starea lor de sanatate.

Lorena BOGZA: "Ce inseamna aceasta monitorizare si cine se asigura ca aceste persoane se autoizoleaza?"

Ala NEMERENCO, EX-MINISTRU AL SANATATII: "Exista ghiduri care spun cum monitorizam persoanele de la domiciliu. Exista dou tipuri de persoane: cei aflati in carantina la domiciliu, monitorizati si tratati la domiciliu, iar a doua categorie sunt cei care au avut contact direct cu cei bolnavi si este nevoie spitalizarea.

Din pacate, nu avem o monitorizare calificata. O problema este lipsa medicilor de famile.

Eu am fost sunata de persoane care se afla in carantina la domiciliu si spun ca nu sunt multumiti de atitudine.

Este necesar ca fiecare persoana, care se afla in carantina, sa fie sunata de minim doua ori pe zi pentru a vedea starea in care se afla."

La moment, in Republica Moldova sunt confirmate 6 cazuri de imbolnarive cu Covid-19.

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat in Republica Moldova pe 7 martie. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a revenit din Italia, Milano.

Cazurile 2-3/ Pe 10 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus in Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din capitala si un barbat de 60 de ani din sudul Moldovei. Ambii au revenit recent din Italia. Femeia a fost in vizita la o prietena, iar barbatul - la copii.

Al patrulea caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat pe data de 11 martie, este vorba despre o tanara revenita din Italia.

Cazurile 5-6/ Pe data de 12 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus. Ambele s-au intors recent din Italia. Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii despre aceste doua persoane.

Articole din aceeasi categorie