13.03.2020
Personalul medical de la noi ar fi asigurat cu masti de protectie doar pentru urmatoarele 4 zile. Declaratii facute de fostul ministru al Sanatatii, Ala Nemerenco, la emisiunea In PROfunzime
<p><span class="ql-cursor"></span>Fostul ministru al Sanatatii, Ala Nemerenco, sustine ca personalul medical din tara noastra dispune de masti de protectie doar pentru urmatoarele 4 zile. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime cu Lorena Bogza.</p>

Ala NEMERENCO, EX-MINISTRU AL SANATATII: "Ministerul este deschis si vine cu date, dar nu avem nicio informatie daca sunt sau nu asigurati cu echipamentul necesar.

Atunci cand cineva spune ca avem de toate, ne pune in garda.

Ei au doar manusi, halate si masti. Stocul de masti va ajunge nu mai mult de urmatoarele 4 zile."

La moment, in Republica Moldova sunt confirmate 6 cazuri de imbolnarive cu Covid-19.

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat in Republica Moldova pe 7 martie. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a revenit din Italia, Milano.

Cazurile 2-3/ Pe 10 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus in Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din capitala si un barbat de 60 de ani din sudul Moldovei. Ambii au revenit recent din Italia. Femeia a fost in vizita la o prietena, iar barbatul - la copii.

Al patrulea caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat pe data de 11 martie, este vorba despre o tanara revenita din Italia.

Cazurile 5-6/ Pe data de 12 martie au fost confirmate alte doua cazuri de infectare cu coronavirus. Ambele s-au intors recent din Italia. Ministrul Sanatatii a refuzat sa ofere detalii despre aceste doua persoane.

Articole din aceeasi categorie