02.06.2021
Perchezitie suspecta la domiciliul unui activist civic. A fost ridicat si telefonul personal al mamei sale - Anticoruptie.md

Un grup din sapte politisti a descins luni la domiciliul activistului civic Alexei Dimitrov, invinuit de colectarea datelor despre viata privata, la doi ani dupa ce a avut loc presupsa infractiune. Dupa ce au intors locuinta pe dos, oamenii legii au ridicat un calculator, un aparat de fotografiat, telefonul personal al activistului si al mamei sale, precum si cateva carduri de memorie.

Alexei Dimitrov sustine ca politistii au avut un comportament abuziv. „Au sunat la usa apartamentului la ora 06.40 si mi-au spus ca au mandat de perchezitie semnat de judecatorul de instructie. Am spus ca nu le deschid pana nu am un avocat. La acea ora nimeni din aparatori nu-mi raspundea. M-au amenintat ca vor distruge usa. Totusi, au adus ei in cele din urma un avocat asigurat de stat. Perchezitia a durat in jur de patru ore. Au cotrobait peste tot, inclusiv in lenjeria mamei. Au rupt un carniz, au doborat draperiile, voiau sa distruga un perete la baie, ziceau ca am acolo ascuns un safeu. Mama este profesoara si nu a putut sa se duca la careul de sfarsit de an scolar. Unul din politistii care efectau perchezitia mi-a spus ca asa imi trebuie daca filmez procurori si politisti si le plasez pozele pe blog”, ne-a spus activistul.

CITESTE MAI DEPARTE PE: ANTICORUPTIE.MD

Articole din aceeasi categorie