10.02.2021
Pentru Moldova cere Guvernului sa asigure livrarea medicamentelor la domiciliu. "Solutii sunt, noi le-am identificat si inregistrat, acum depinde de Parlament daca vor sa continue pe populism sau sa faca ceea pentru ce au fost votati" - VIDEO

Deputata platformei "Pentru Moldova", Ruxanda Glavan, a declarat ca promisiunile Guvernului cu privire la extinderea listei de medicamente compensate ramane a fi doar vorbe. Aceasta sustine ca medicamentele nu ajung la cetateni fiindca ei nu au accesul ls ele, din lipsa farmaciilor in localitatile lor. 

Ruxanda GLAVAN, DEPUTAT PENTRU MOLDOVA: “Oamenii continua sa fie dezamagiti de promisiunile autoritatilor. In luna decembrie Guvernul a declarat ca a fost largita lista cu medicamentele compensate. Am obtinut o confirmare directa ca mecanismul nu functioneaza. Cum trebuie sa obtina oamenii care sunt in autoizolare medicamentele compensate? In schimb am vazut ca lucrurile merg din rau spre mai rau, iar oamenii platesc sume enorme pentru tratamentul covid.

Declaratiile frumoase de la televizor cu privire la extinderea listei de medicamente compensate raman promisiuni desarte.

In total, peste un milion de moldoveni nu au acces la o farmacie. Orice extindere a listei de medicamente va fi ineficienta atat timp cat 43 la suta din moldoveni nu au acces la farmacii. Vrem sa asiguram la modul practic accesul la medicamente a cetatenilor. Astazi, am inregistrat legiferarea si livrarea medicamentelor la domiciliu. Vrem prin aceasta schimbare oamenii sa aiba un acces liber la farmacii. Oamenii care traiesc in localitatile care nu au farmacii, vrem ca Guvernul sa identifice solutii ca oamenii sa poatea beneficia de aceste servicii.

Pe aceasta cale vreau sa indemn toate fractiunile Parlamanetare sa incheie joaca dea populismul si sa voteze solutiile propuse de platforma Pentru Moldova. Informam si cetatenii ca sunt solutii, noi le-am identificat si inregistrat, acum depinde de Parlament, daca vor sa continue pe populism sau sa faca ceea pentru ce au fost votati."

Articole din aceeasi categorie