08.06.2021
Pe cine ar vota moldovenii, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate - FOTO

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, in legislativ ar accede doar trei formatiuni. Este vorba de PAS, blocul comunistilor si socalistilor si Partidul Sor. Cel putin asta arata datele unui sondaj publicat astazi de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Moldova. Studiul a fost realizat la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie pe un esantion de peste o mie de persoane.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, PAS ar acumula cele mai multe voturi – 36,5%. Formatiunea ar fi urmata de Blocul Electoral al Comunistilor si Socialistilor pentru care si-ar da votul 36,1% dintre alegatori. In parlament ar mai intra si Partidul fugarului Ilan Sor, cu 7,3%. Alte partide sau blocuri nu ar mai trece pragul electoral de 5% si 7%. Blocul electoral "Renato Usatii" ar acumula doar 4,8%, Platforma DA - 4,4%, PDM – 2,2%, iar pentru PUN - 1,5% si AUR – 1,2%. 

Sondajul a fost realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor la initiativa si din sursele proprii ale companiei. Studiul a fost efectuat in perioada 24 mai – 5 iunie 2021, pe un esantion de 1179 de persoane din 83 de localitati, avand o marja de eroare de +/-3%. Unele surse spun ca Asociatia Sociologilor si Demografilor este o casa de sondaje apropiata socialistilor, lucru negat de directorul acesteia Victor Mocanu.

Articole din aceeasi categorie