26.06.2020
PDM nu va vota motiunea simpla impotriva ministrului Sanatatii, Viorica Dumbraveanu. Dumitru Alaiba: "Eu demult i-as fi spus lui Chicu sa o roage sa plece"

PDM nu va vota motiunea simpla impotriva ministrului Sanatatii, Viorica Dumbraveanu, inaintata de Pro Moldova. Despre asta a vorbit Nicolae Ciubuc in cadrul emisiunii In PROfunzime. In schimb, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a spus ca ministrul nu s-a ispravit si ar trebui inlocuit.

Nicolae CIUBUC, DEPUTAT PDM: "Nu avem motive de a vota. Ministerul trebuia sa fie mai insistent in comunicare. Noi dupa caz vom veni cu o decizie." 

Deputatul PAS, insa, este de opinia ca ministrul Sanatatii a scapat de mult situatia de sub control si ar trebuie sa fie inlocuit.

Dumitru ALAIBA, DEPUTAT PAS: "Doamna ministru nu s-a ispravit, nici dl Chicu nu s-a ispravit. Pandemia niciodata nu a fost sub control. Viorica Dumbraveanu a facut multe greseli, inclusiv inactiuni, lipsa de transparenta. Eu demult i-as fi spus lui Chicu sa o roage sa plece si sa aduca un om, orice om care s-ar descurca mai bine. Dumbraveanu a dezinformat la nivelul de pregatire a personalului medical, foarte multe decizii proaste, asa ca haideti sa nu o protejam pentru inceput."

Grupul Parlamentar Pro Moldova a inaintat o motiune simpla asupra politicilor guvernamentale in domeniul sanatatii publice. In motivarea prezentata, deputata Ruxanda Glavan a mentionat ca inaintarea motiunii simple a fost conditionata de managementul defectuos in gestionarea pandemiei provocata de noul coronavirus si starea deplorabila in care se afla sistemul de sanatate al tarii.

Articole din aceeasi categorie