21.01.2021
PD anunta ca doi primari din Soroca au revenit in partid, dupa ce ar fi fost impusi sa paraseasca formatiunea. Pavel Filip cere ajutorul Maiei Sandu: "Se fac presiuni" - FOTO

Doi primari din Soroca au revenit in PD, dupa ce saptamana trecuta ar fi fost impusi sa semneze o declaratie ca parasesc partidul. Despre asta anunta responsabilii de la PD printr-un comunicat. Acestia cer presedintelui tarii si prim-ministrului sa intervina si sa traga la raspundere pe cei care fac presiuni pe membrii partidului.

”Primarii democrati Victor Mutruc, primar al satului Egoreni si Iurie Marian, primar al satului Rudi din raionul Soroca au revenit in echipa Partidului Democrat, dupa ce pe 15 ianuarie au fost impusi sa semneze o declaratie de parasire a partidului. Acestia spun ca un grup de persoane afiliate PSRM, insotite de deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc si reprezentantul Guvernului in teritoriu Valdimir Ceban, i-au intimidat si constrans sa-si suspende calitatea de membru PDM”, se arata intr-un comunicat.

Primarii cer presedintelui tarii si prim-ministrului sa intervina pentru incetarea intimidarilor si tragerea la raspundere a functionarilor publici care fac presiune pe membrii Partidului Democrat.

Pavel FILIP, PRESEDINTELE PDM: „Oamenii nu se lasa totusi atat de usor amagiti de ”kulioace” si ”borsetci”, care merg cu ”colindatul” prin raioane. Adevaratii primari PDM sunt oameni gospodari, care au adus rezultate pentru localitatile lor, oameni care nu se vand si nu se cumpara, pentru ca nu poti cumpara cu toti banii din lume posibilitatea de a merge cu pieptul deschis prin satul tau si de a sta de vorba fara rusine cu satenii care te-au ales”.

Articole din aceeasi categorie