03.07.2020
Pavel Filip spune ca PD nu s-a asezat la masa de discutii de PPDA pentru a discuta instalarea unui nou Guvern : "Asistam la un fenomen straniu" - VIDEO

Deputatul PDM, Pavel Filip, spune ca boicotarea sedintei de astazi a Parlamentului este stranie, mai ales din partea partidelor pro-europene. Totodata, democratul dezminte unele afirmatii, precum ca Platforma DA ar fi chemat la discutii reprezentantii PDM in privinta instalarii unui nou Guvern.

Pavel FILIP, DEPUTAT PDM: "Asistam la un fenomen straniu, constienti sau nu, asa cum spuneam eu, opozitia veritabila de dreapta face jocul celor care se ocupa cu distabilizarea situatiei din tara. Aceste doua grupuri, Candu si SOR, au interesele lor, interes de a crea haos pentru ca in apa tulbure se prinde mai usor pestele. Sau pentru ca intr-o situatie de haos, o situatie de criza, iti poti rezolva o multitudine de probleme cu care se confrunta ei."

Deputatul mai adauga ca pozitia partidelor pro-europene este neasteptata, intrucat se lasa atat de usor amagite si apar la masa de negocieri cu cei pe care ii invinuiau de furtul miliardului.

Pavel FILIP, DEPUTAT PDM: "Daca asta inseamna valori pro-europene, atunci situatia este destul de grava. Oricum trebuie sa fie sinceri si sa iasa sa spuna cetatenilor ca s-au razgandit si vor sa faca alianta cu cei care au furat miliardul. Am vazut minciuni crase, precum ca au avut consultari cu cei din PD in vederea instalarii unui nou Guvern. Inteleg ca prin aceasta insinuare reprezentantii Platformei DA, incearca sa camufleze discutiile pe care le au cu Candu si SOR."

PDM precizeaza ca nu a primit discutii cu privire la instalarea unui nou Guvern si mentioneaza ca PDM poate discuta cu orice formatiune politica, dar nu si cu cei care au fondat sau au crescut in baza de corupere politica si in baza de cumparare de deputati. Iar atunci cand democratii vor lua o decizie o vor face publica.

Nici astazi nu a avut loc sedinta parlamentului, din lipsa de cvorum. Din 101 de deputati, s-au prezentat doar 49 de parlamentari, socialistii si democratii. La fel ca si ieri, deputatii de la PRO Moldova, SOR, PAS si Platforma DA au boicotat intrunirea, nemultumiti ca Guvernul a vrut sa-si asume raspunderea pentru patru proiecte de lege de modificare a bugetului.

Ceilalti deputati au boicotat atat sedinta de ieri, cat si cea de asta. 

Articole din aceeasi categorie