05.03.2020
Pavel Filip despre dubla identitate a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc: "Cei de la Registru n-au jucat decat "rolul unui printer". Asa decizii se iau in alta parte"
Liderul PDM, Pavel Filip spune ca cei de la Registru care l-au eliberat pasapoartele lui Vlad Plahotniuc n-au jucat decat "rolul unui printer" si ca astfel de decizii se iau in alta parte. Declaratiile au fost facute, astazi, in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Lorena BOGZA: "Ce credeti despre dubla identitate a lui Vlad Plahotniuc?"

Pavel FILIP, LIDER PDM: "Au fost secretizate, eu n-am stiut. Am vazut ca cei de la ASP si Registru au eliberat aceste pasapoarte. Cei de la Registru n-au jucat rolul decat al unui printer, astfel de decizii se iau in alta parte, la solictarea SIS".

Fostul premier sustine ca in momentul in care a aflat despre acest lucru era prea tarziu ca sa poata solicita careva informatii.

Lorena BOGZA: "Cum a-ti reactionat?"

Pavel FILIP, LIDER PDM: "N-am venit cu nici o reactie. Era straniu pentru ce i-a trebuit aceasta identitate, am doar presupuneri. Duble identitati, documente clasificate, au mai fost. Sa duca responsabilite cei care solicita".

Intrebat ce fel de presupuneri are vizavi de pasapoarte, Filip a refuzat sa le spuna si ca le va tine pentru el.

Acum 2 luni, Igor Dodon a anuntat ca Vlad Plahotniuc are o a doua identitate si se numeste Vladislav Novak. Seful statului sustine ca documentul i-a fost eliberat de Agentia Servicii Publice, la solicitarea SIS-ului. Fostul lider PD insa nu ar fi iesit din tara pe baza acestui act. Presedintele spune ca motivele pentru care democratul s-a ales cu inca un nume nu se cunosc deocamdata.

Nu am reusit sa dam de fostul director SIS pentru a obtine un comentariu. Despre faptul ca Plahotniuc ar avea un nume in plus a anuntat si deputatul Chiril Motpan, pe atunci presedinte al comisiei parlamentare pentru securitate nationala si ordine publica.

De asemenea, presedintele a declarat ca Plahotniuc se afla in Statele Unite ale Americii si in curand va solicita ca acesta sa fie extradat in Republica Moldova. Pe de alta parte, procurorul general, a afirmat ca extradarea fostului lider PDM este problematica, deoarece nu exista un acord juridic comun intre Statele Unite ale Americii si reoublica Moldova.

Vlad Plahotniuc a fugit din tara in luna iunie cand democratii au cedat puterea.

Articole din aceeasi categorie