28.12.2020
PAS trebuie sa se aseze la negocieri cu fractiunea parlamentara PSRM daca isi doreste alegeri parlamentare anticipate. Declaratiile deputatului Vasile Bolea la In Profunzime

Vasile Bolea sustine ca daca Maia Sandu isi doreste cat mai curand alegeri parlamentare anticipate, atunci cei de la PAS trebuie sa se aseze la masa de negocieri cu PSRM pentru a discuta cum poate fi grabit acest proces. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Intrebat cine va guverna dupa plecarea lui Ion Chicu, deputatul  PSRM spune ca...

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: "Incapand cu 31 decembrie va guverna si va administra treburile statului acea persoana din guvern care va fi propusa de catre presedintele Maia Sandu, persoana care va fi propusa sa exercite acest interimat.

Cei din opozitie de fiecare data strigau ,,jos guvernul’’ au inceput sa o faca inca din vara acestui an. Acum cei care au strigat jos guvernul si au spus ca programul de activitate al guvernului este pana la alegerile noului presedinte, sa tina cont de acest lucru, sa propuna o candidatura a noului prim-ministru si sa mergem mai departe, sau daca doresc alegeri anticipate sa gaseasca acea formula prin care aceste alegeri sa vina cat mai repede."

Vasile Bolea a mentionat ca cei din PAS trebuie sa se aseze la negocieri cu cea mai mare fractiune din parlament, a socialistilor, si sa vada cum sa declanseze cat mai repede aceste alegeri anticipate.

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: "Noi lucrul acesta l-am propus inca cu o luna in urma, iar ei au refuzat acest lucru. Din cateva vad, ei vor fi nevoiti sa se aseze la masa de negocieri.

Daca isi doresc anticipate trebuie sa negocieze cu PSRM, iar daca vor sa guverneze trebuie sa se aseze cu celelalte partide prezente in parlament, sa formeze  un nou guvern si sa vina cu o candidatura."
 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PROTV: "Ce ar trebui sa discute?"

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM:  "Ei ar trebui sa discute ce trebuiau sa discute acum o luna in urma. Foaia  de parcurs cum ajungem la alegeri anticipate. Cea mai simpla si mai rapida cale de parcurs  este inaintarea de catre presedintele Maia Sandu a unui candidat la functia de prim-ministru, pe parcurs a 45 de zile esuiaza doua tentative, iar dupa putem avea aceste alegeri."

Articole din aceeasi categorie