25.03.2021
PAS ar fi votat pentru Guvernul Grosu? Ce spune Mihai Popsoi

Fractiunea PAS nu stia daca urma sa-si acorde votul pentru sustinerea Guvernul Grosu. Decizia urma sa fie luata inainte de a fi pusa la vot candidatura lui Igor Grosu. O spune Mihai Popoi, in cadrul emisiunii InPROfunzime. Totodata, vicepresedintele parlamentului si deputatul PAS mentioneaza ca cea de-a doua tentativa de numire a unui Guvern s-a consumat si ca urmeaza alegeri parlamentare anticipate. 

Mihai POPSOI, DEPUTAT PAS: "Noi, in cadrul Consiliului National Politic de aseara am dezbatut la aceasta tema. Au fost colegi care au dorit ca fractiunea sa sprijine, iar altii au fost impotriva si inclusiv in randul fractiunii unii erau pro si altii contra. Colegii socialisti daca ar fi avut interesul sa participe la acest proces important, sa nu faca cardasie cu Sor, ar fi vazut cum am fi votat. Noi am fi luat o pauza inainte de vot pentru a ne consulta cu fractiunea si opiniile erau impartite. Concluzia CNP era sa imputenicim fractiunea sa decida. Opiniile erau divizate si impartite."

Intrebat cum comenteaza declaratiile lui Alexandru Slusari, precum ca PAS, inainte de a incepe sedinta parlamentului, i-a anuntat ca nu vor vota pentru Guvernul Grosu, Mihai Popsoi a spus ca aceste declaratii au fost interpretate in interesul PPDA. 

Mihai POPSOI, DEPUTAT PAS: "Dimineata socialistii au spus clar ca nu vor intra in sala si nu vor vota. Sor a spus acelasi lucru. Evident ca nu exista cvorum. Cred ca aici domnul Slusari a interpretat in interesul sau."

Astazi, a doua tentativa de a investi un Guvern a esuat in Parlament. De data aceasta din cauza ca nu a fost cvorum. Cabinetul candidatului Igor Grosu nu a fost pus la vot pentru ca socialistii si cei din Partidul Sor au parasit sala de sedinte. Acestia au anuntat ca nu il sustin pe Grosu si insista pe candidatura lui Vladimir Golovatiuc. 

Articole din aceeasi categorie