11.02.2021
Partidul "SOR" si Platforma parlamentara „Pentru Moldova” sustin candidatura Marianei Durlesteanu, inaintata de Igor Dodon, pentru functia de premier

Partidul ”SOR” si Platforma parlamentara ”Pentru Moldova” sunt gata sa semneze in favoarea desemnarii Marianei Durlesteanu in calitate de candidat pentru functia de prim-ministru. Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook a platformei.

"Acest Guvern are misiunea de a solutiona intr-un termen scurt cateva probleme principale. In primul rand, sa asigure sanatatea si viata cetatenilor in perioada pandemiei prin organizarea vaccinarii in masa a populatiei. In al doilea rand, sa asigure stabilitatea sistemului social-economica si a celui financiar. Iar in al treilea rand, sa asigure pregatirea si organizarea unor alegeri transparente si democratice”, se arata in textul declaratiei.

Potrivit lor, tara are nevoie de un Guvern puternic, care sa scoata tara din criza, iar candidatura Marianei Durlesteanu este una potrivita.

”Mariana Durlesteanu este cunoscuta ca o profesionista din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. Fiind ministru al Finantelor, in perioada crizei financiare globale, a asigurat stabilitate in sistemul financiar al tarii, fapt remarcat si in presa internationala de specialitate. Ea are experienta in administrarea atat a structurilor de stat, cat si private. Este omul care prin capacitatile sale, cunostintele si profesionismul sau a obtinut succes. Faptul ca Mariana Durlesteanu a fost inclusa nu o singura data in listele editiei romanesti a revistei „Forbes” a celor mai bogate femei din Romania, o plaseaza in afara suspiciunilor de coruptie”.

Reprezentantii Partidului ”SOR” si ai Platformei parlamentare ”Pentru Moldova” mai anunta ca decizia finala va fi luata dupa ce va anunta componenta cabinetului sau si programul de guvernare. ”Dar, avand in vedere biografia sa profesionala impecabila, capacitatile sale, suntem astazi gata sa semnam in favoarea desemnarii ei in calitate de candidat la functia de prim-ministru al Republicii Moldova”, se arata in comunicat.

Articole din aceeasi categorie