12.06.2020
"Partidele au tendinta de a acapara o influenta politica asupra componentei CSM". Declaratiile deputatului Dinu Plingau in cadrul emisiunii In PROfunzime

Deputatul Dinu Plingau afirma ca partidele politice au tendinta de a influenta componenta Consiliului Superior al Magistraturii de accea este necesara o reforma in sistemul judiciar. Deputatul mai spune ca e nemultumit si de activitatea Consiliului Audiovizualului si Consiliului Concurentei. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Lorena BOGZA: Reforma CSM. Cat e de posibil sa se intample?

Dinu PLINGAU, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Este posibil daca am intruni un consens, se lucreaza la aceasta reforma, am participat la cateva sedinte de lucru. In principal sunt lucruri foarte bine pentru sistemul judiciar al RM. La momentul de fata, partidele au tendinta de a opera modificari pentru a acapara o influenta politica asupra componentei.

Deputatul spune ca se va insista pe modificari atat asupra legii CSM, cat si asupra Constitutiei, sa fie revizuit intreg cadru normativ.

Cat despre activitatea Consiliului Audiovizualului si Consiliului Concurentei, deputatul spune ca este nemultumit si va insista pe efectuarea unor audite.

Dinu PLINGAU, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Noi suntem foarte nemultumiti de activitatea Consiliului Concurentei si Audiovizualului. Nu-si fac treaba in mod corespunzator. Nu este o noutate nici pentru cetateni ca de fiecare data avem presedinti si membri care modifica politica in functie de guvernare.

O sa insistam sa fie efectuate niste audite,se pot gasi surse suplimentare pentru aceste lucruri. Democratia costa, daca vrem sa avem o piata de publicitate si o piata mass-media corecta, trebuie sa facem regula."

Recent, deputatul Sergiu Litvinenco, afirma ca Consiliul Superior al Magistraturii ar urma sa numeasca in curand mai multi judecatori "toxici" in functii cheie din justitie. Deputatul se intreaba daca aceasta este „reforma justitiei” despre care vorbeste ministrul Justitiei.

Asta dupa ce pe 26 mai, Anatol Pahopol a fost numit in functia de presedinte interimar al CSM. Despre acest fapt lidera PAS, Maia Sandu, a spus ca numirea lui Pahopol la sefia CSM l-a ajutat pe Igor Dodon sa preia conducerea acestei institutii.

Articole din aceeasi categorie