17.04.2020
Pandemia de Covid-19 ar putea sa dureze doi ani. Declaratiile facute de Alexandru Rafila, presedinte al Societatii Romane de Microbiologie, reprezentant al Romaniei in OMS - VIDEO

Pandemia de Covid-19 ar putea sa dureze doi ani. Cel putin astfel de calcule au facut specialistii din cadrul OMS, spune reprezentantul Romaniei de acolo, Alexandru Rafila, care a precizat ca pana cand va aparea un vaccin care sa invinga virusul, iar acesta sa fie produs in cantitati mari, va trebui sa treaca intre 12 si 18 luni.

Alexandru RAFILA, REPREZENTANTUL ROMANIEI IN OMS: „Masurile de protectie despre care vorbim trebuie sa ramana in vigoare atat timp cat va exista aceasta pandemie. Opinia mea este ca va dura circa 2 ani de zile. Va trebui sa ne obisnuim sa ne intoarcem la viata obisnuita, dar pastrand aceste reguli de distantare, si mai ales de igiena ca sa nu ne imbolnavim.”

Alexandru Rafila sustine ca anume de atata timp au nevoie expertii care lucreaza pentru a gasi un vaccin impotriva coronavirusului.

Alexandru RAFILA, REPREZENTANTUL ROMANIEI IN OMS: „Abia pana la 18 luni putem sa ne gandim sa intrerupem transmiterea. Pana atunci nu se va intrerupe. Vom avea valuri epidemice.”

In acelasi context, Rafila a precizat ca vara virusul nu va disparea, iar produsele alimentare nu prezinta risc de infectare.

Oamenii trebuie sa respecte masurile de protectie elementare emise de OMS, sustine profesorul Rafila, astfel riscul de imbolnavire va fi redus. Iar expertul in sanatate publica, Ala Tocarciuc, a declarat ca am ajuns ca o patrime din cei bolnavi sa fie medici pentru ca nu exista o transparenta si o comunicare sincera intre autoritati si cadrele medicale. 

Articole din aceeasi categorie