04.11.2019
Pana la vara, problema mirosului urat din capitala va fi rezolvata, promite primarul ales al capitalei. Ion Ceban: "Bani sunt, trebuie doar folositi cu cap"
Problema mirosului urat din capitala va fi rezolvata pana la vara. Declaratiile au fost facute de Ion Ceban in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Ion CEBAN, PRIMAR ALES AL CAPITALEI: "O sa rezolvam problema pana la vara. Trebuie sa scapam de miros. Eu nu mai vreau sa miros asta. Bani sunt, trebuie doar folositi cu cap."

Anterior, seful de la Apa Canal afirma ca mirosul nu ar persista, daca statia ar fi acoperita, respectiv, procesul de epurare s-ar face intr-un loc inchis. Iarna trecuta au inceput sa fie efectuate lucrari de constructie in acest sens, care, insa, bat pasul pe loc. 

Desi in iunie 2020 statia trebuie sa fie data in exploatare, pana acum firma europeana, care se ocupa de reabilitare, a executat doar 10 la suta din lucrari.

Reconstructia statiei de epurare va costa in jur de 30 de milioane de euro, bani oferiti de BERD si BEI. Procuratura Generala a deschis doua dosare penale pentru a afla sursa mirosului neplacut de la statia de epurare.

Anterior, conducerea Apa Canal spunea ca responsabili de aceasta situatie sunt si cateva firme, care ar permite scurgerea substantelor toxice in apele reziduale. 

Articole din aceeasi categorie