16.09.2022
Oleg Serebrian, despre optiunile Chisinaului de a rezolva problema transnistreana: "S-a lucrat asupra unui model de statut, chiar daca nu s-a facut public"

Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian sustine ca autoritatile de la Chisinau au lucrat asupra unui model de statut pentru regiunea transnistreana, insa nu au fost facute publice, deoarece au fost doar niste idei sau concepte. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Oleg SEREBRIAN, VICEPREMIERUL PENTRU REINTEGRARE: "Nu spun ca nu s-a lucrat asupra unui model de statut, s-a lucrat chiar daca nu s-au facut publice aceste proiecte, idei, conceptii, chiar si idei mai colaborate au fost. Dar asta nu inseamna ca ele au fost vreodata date public."

Ulterior, Alexandru Flenchea a mentionat ca acestea nu au fost facute publice, deoarece nu s-a ajuns la negocieri si astfel nu a avut loc nici o intelegere intre Chisinau si regiunea transnitreana.

Alexandru FLENCHEA, FOST VICEPREMIER: "Nu au fost facute publice dintr-un motiv anume. Indiferent de ce negocieri au loc nu se dezvaluie planul. Atunci cand ajungi la o intelegere, atunci o prezinti publicului."

Transnistria isi mentine cursul spre independenta cu eventuala aderare la Rusia, aprobata la referendumul din 2006, a declarat vineri asa-zisul ministru de Externe al republicii nerecunoscute, Vitali Ignatiev.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie