05.10.2020
Octavian Ticu: "Igor Dodon a colectat bani de la cei pe care i-a scos din puscarie, Filat si Platon, si care ii vor face campanie electorala"

Octavian Ticu spune ca Igor Dodon a colectat bani de la cei pe care i-a scos din puscarie, Filat si Platon, si care ii vor face campanie electorala. Declaratiile au fost facute de candidatul la alegerile prezidentiale in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Ticu spune ca daca nu trece in turul II, il va vota pe candidatul care va fi anti-Dodon. Totodata, acesta spune ca cea mai mare provocare in aceasta campanie este pandemia si ingerintele Guvernului.

Octavian TICU, CANDIDAT LA ALEGERILE PREZIDENTIALE: "Rusia, Transnistria, dar si banii pe care i-a colectat Igor Dodon de la oamenii pe care i-a scos din puscarie si care ii vor face campanie."

Lorena BOGZA: La cine ve referiti?

Octavian TICU, CANDIDAT LA ALEGERILE PREZIDENTIALE: "Si la Platon si la Filat. In acest razboi hibrid pe care Rusia il poarta impotriva noastra, lumea interlopa are un rol important, constructiile politice, ca si serviciile secrete, ele actioneaza ca un tot intreg. Atunci cand vorbesc liderii nostri politici de coruptie si alte lucruri, ei scapa din vedere un lucru fundamental, suntem dezgoliti in fata acestui razboi hibrid, nu avem armata, nu stim cat de puternic rusii au penetrat institutiile statului prin intermediul guvernarii socialiste."

Candidatul a explicat din ce cauza a fost atat de greu inregistrat in cursa.

Octavian TICU, CANDIDAT LA ALEGERILE PREZIDENTIALE: "A fost ca un tobogan. Noi am fost in contact permanent cu CEC. Am avut aproape 20 de mii de semnaturi. Eram foarte increzatori si ne-am pomenit cu 25% dintre voturi, cinci mii. Am mers din poarta in poarta, eram increzatori in exercitiul asta. Timp de o luna am facut asta si mi s-a parut stranie chestia respectiva. Initial, eu, pornesc de la premiza de neincredere in institutiile statului. Am primit vineri aceasta instiitare, ca suntem sub pragul de 15 mii, iar cand m-am uitat am vazut ca in unele localitati nu ne ajungeau doar cateva voturi, pana la prag. Atunci am avut aceasta expresie de neincredere fata de CEC. Am facut demers privind reevaluarea listelor si CEC-ul a fost de acord, a fost o deschidere ale CEC-ului. Au fost erori ale soft-ului. Am avut cazuri stranii, in care sotul si sotia, erau unul dupa altul in lista, s-au incurcat si au scris seria unul in locul altuia."

Intrebat ce rezultat va avea, Octavian Ticu spune ca...pe rezultatul care il va da cetatenii, fara sa ofere o cifra concreta.

Octavian TICU, CANDIDAT LA ALEGERILE PREZIDENTIALE: "Eu nu am concurenti electorali. Campania noastra este un exercitiu de cunoastere si informare. Zarurile nu sunt aruncate in aceasta campanie. Va fi important pentru noi sa luam un rezultat cat se poate de bun. Am vazut ca lumea ne sustine."

Din momentul publicarii stirii, cei vizati nu au venit cu o reactie. 

Articole din aceeasi categorie