03.10.2020
Octavian Ticu, exclus din cursa prezidentiala: "Nu m-am gandit ca regimul de guvernare poate fi asa ticalos"

Liderul PUN, Octavian Ticu, a fost exclus din cursa prezidentiala. Despre asta, a anuntat politicianul pe pagina sa de Facebook. El zice ca de vina se face guvernarea actuala.

Octavian TICU, LIDERUL PUN:"REGIMUL DODON M-A ELIMINAT DIN CURSA PREZIDENTIALA

Ieri a fost profund socat. Ziua in care urma sa ne lansam in campania prezidentiala a fost ziua in care CEC a ales sa ma anunte ca sunt exclus. Iertata-mi fie aceasta slabiciune nefireasca, dar nu m-am gandit ca regimul de guvernare poate fi asa ticalos.

Frica lui Dodon si a Moscovei fata de eventualitatea participarii mele in aceasta campanie a fost atat de mare, incat a decis sa elimine orice risc si sa ma scoata din cursa. Singura alternativa unionista, anti-sistem, necompromisa in schemele si intelegerile politice, necorupta si capabila sa-si asume lupta impotriva regimului pana la demontarea lui definitiva.

Din 20 000 de mii de semnaturi ale cetatenilor R. Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifra sau numar de la seria buletinului gresit si pentru faptul ca s-a incurcat domiciliul. Cinic si fara scrupule. Semnaturi reale ale cetatenilor tarii.

Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adica la 14 548 semnaturi, si acceptand doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un numar de peste 700 semnaturi.

Plahotniuc a invalidat votul a mii de chisinauieni in 2018, iar Dodon a invalidat in 2020 prin CEC semnaturile a 20 000 de cetateni si a privat de la optiunea de vot alte zeci sau poate sute de mii.

Zilele acestui regim sunt numarate, fiti increzatori in asta! Voi reveni cu o declaratie oficiala imediat dupa anuntarea rezultatelor oficiale CEC".

Intre timp, responsabilii de la Comisia Electorala Centrala sustin ca listele de subscriptie aduse de Octavian Ticu sunt inca in proces de verificare si ca membrii CEC se vor intruni in sedinta marti pentru a anunta decizia in privinta inregistrarii acestuia.

Pana acum, Comisia Electorala a inregistrat alti cinci concurenti electorali: Andrei Nastase de la Platforma DA, Renato Usatii de la Partidul Nostru, Tudor Deliu de la PLDM, Igor Dodon in calitate de candidat independent si Violeta Ivanov de la Partidul Sor. Constantin Oboroc, cel care intentiona sa candideze independent, a anuntat ca renunta pentru ca nu a reusit sa colecteze semnaturile necesare. Alegerile prezidentiale vor avea loc pe 1 noiembrie.

Articole din aceeasi categorie