19.11.2020
O noua vizita de lucru in Rusia, pe final de mandat. Igor Dodon anunta ca urmeaza sa zboare, din nou, la Moscova. Ce a discutat cu Dmitrii Kozak la telefon

Igor Dodon anunta ca urmeaza sa efectueze din nou o vizita de lucru la Moscova.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Am avut o discutie telefonica cu Dmitrii Kozak, sef adjunct al Administratiei Presedintelui Federatiei Ruse.

Am abordat mai multe subiecte cu privire la relatiile bilaterale dintre statele noastre. Partea rusa a adresat multumiri pentru eforturile pe care le-am depus pe durata mandatului de Presedinte, indreptate spre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova si Federatia Rusa.

In special, Dmitrii Kozak a subliniat faptul ca datorita eforturilor mele, in luna aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economica Eurasiatica, iar in luna mai 2018, a devenit prima tara cu statut de observator pe langa UEEA.

La randul meu, am exprimat gratitudine domnului Kozak si actualei conduceri a Federatiei Ruse, pentru sustinerea multilaterala acordata Republicii Moldova, inclusiv pentru reluarea exporturilor si extinderea categoriilor de produse agricole autohtone exportate in Rusia, pentru asistenta acordata in combaterea pandemiei de coronavirus si sprijinul material oferit agricultorilor nostri, afectati de seceta.

La finele discutiei, am convenit cu Dmitrii Kozak in privinta organizarii vizitei mele de lucru in Federatia Rusa, pentru a discuta un sir de chestiuni actuale privind interactiunea interstatala moldo-rusa."

Articole din aceeasi categorie