14.07.2020
"Niste zapaciti", o spune Ion Chicu, dupa ce deputatii din Platforma DA au semnat motiunea de cenzura impotriva Guvernului - VIDEO

Deputatii din Platforma DA au semnat deja motiunea de cenzura impotriva guvernului Chicu. Acestia ii indeamna si pe cei de la PAS sa o semneze pana joi, astfel incat atunci sa poata fi depusa in Parlament, iar la sedinta urmatoare, care ar putea sa fie ultima din aceasta sesiune, sa fie dezbatuta. Sergiu Litvinenco spune ca PAS va lua o decizie sambata. Niste zapaciti, a comentat Ion Chicu.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: „Nu acceptam alte semnaturi, doar cu PAS putem sa semnam aceasta motiune de cenzura. Indemnam cu toata bunatatea, ca fractiunea care este cea mai apropiata, indemnam pe colegii nostri sa faca acest lucru si sa semneze aceasta motiune. Mingea este in terenul celor de la PAS.”

De cealalta parte, cei din Partidul Actiune si Solidaritate raman pe pozitie si spun ca vor lua o decizie la Consiliul National Politic, sambata.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: „Eu reiterez pozitia noastra, precum ca acest guvern este unul prost, care trebuie schimbat cu un guvern bun, care sa lucreze pentru oameni si sa organizeze alegeri libere si corecte. Noi chiar vrem sa numim un alt guvern si sa nu repetam cazul motiunii Dumbraveanu.”

Alexandru Slusari, insa, sustine ca daca motiunea nu va fi depusa in parlament saptamana aceasta, atunci saptamana viitoare ar putea fi prea tarziu pentru ca se incheie sesiunea actuala.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: „Daca nu facem acest lucru asteptam sedinta Consiliului National a PAS, evident ca noi o sa putem depune acea motiune de cenzura in cel mai bun caz, joia viitoare. Daca joia viitoare, e ultima sedinta plenara pemtru sesiunea primavara-vara, valoarea juridica motiune de cenzura este 0. Noi trebuie sa incepem de la inceput, nu putem risca.”

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: „Daca sunt voturi, nu exista nicio problema si nicio relevanta cand se depune o motiune sau alta.”

Cat despre discutiile cu democratii, Slusari sustine ca cei din PD ii indeamna pe deputatii de la Platforma DA sa se asigure ca  PAS o sa-i sustina, iar in acest fel discutiile nu mai au finalitate.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: „Pozitia ezitanta a PAS cumva ii determina si pe cei de la PD sa joace ping-pong.”

Iar cei din PSRM, au declarat ca „nici ei nu se pot intelege cum sa imparta blana ursului din padure. Poporul vede ca fiecare dintre ei se viseaza prim-ministru, nu pentru a solutiona problemele cetatenilor, ci pentru a-si nota in CV-ul personal, ori sa fure tara in lung si-n lat", a scris pe facebook, liderul fractiunii PSRM. Solicitat sa comenteze initiativa celor de la Platforma DA, Ion Chicu a raspuns evaziv.

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLODVA: „Stiti de ce copiii nostri prefera chipsuri, fast food, sandwich-uri, mancare nesanatoasa? Eu cred ca de aceea ca noi, parintii tineri, ne lenevim sa le pregatim mancare sanatoasa, terciuri, sa-i educam bine. Voi chiar credeti ca de la acest eveniment absolut formidabil pe care-l avem, intrebarea principala este actiunea unor deputati?”

Jurnalistii au insistat ca premierul sa raspunda.

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLODVA: „Ia uitati-va ce eveniment avem afara, oameni buni. UE, intr-un semn de  solidaritate cu RM, ne-a oferit un asemenea suport frumos, pe voi va intereseaza nu stiu ce fac 10 zapaciti din parlament. Incercati dumneavoastră, care tot ma atrageti in Las Fierbinti, sa intelegeti cat de greu le este medicilor sa poarte acest echipament.”

Articole din aceeasi categorie