04.06.2023
Nicu Popescu, dupa ce Polonia a anuntat ca trimite arme si munitii: „Avem nevoie de echipament letal pentru a mentine pacea si calmul pe teritoriul Moldovei” - VIDEO

Institutiile subordonate Ministerului de Interne au nevoie de echipament letal si arme pentru a mentine pacea si calmul pe teritoriul tarii. Declaratia a fost facuta de ministrul de Externe, Nicu Popescu, in cadrul emisiunii In Profunzime, care a fost inregistrata si va fi difuzata luni. Precizarea vine dupa ce ieri Polonia a anuntat ca ofera politiei din Republica Moldova arme, munitii si echipamente.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:„A ajuns la Chisinau un avion cargo cu arme si munitie. Despre ce este vorba si de ce acum?”

Nicu POPESCU, MINISTRUL DE EXTERNE:„Ministerul de interne este indicat sa ne ofere detalii, dar trebuie sa intelegem cu totii, o politie functionala, o armata functionala, nu are nevoie doar de haine verzi sau de alta culoare si nu doar de bocani, benzina, motorina si automobile. Institutiile au nevoie de echipament letal, de protectie si de arme si acest lucru este crucial pentru capacitatea tarii noastre pentru a mentine pacea si calmul pe teritoriu nostru.”  

Potrivit responsabililor de la guvern, in afara de arme si munitii, donatia contine echipament de protectie, casti, veste si tehnica de ultima generatie. Ieri, ministrul polonez de Interne a anuntat pe pagina sa de Twitter ca Polonia ofera un ajutor pentru politia din Republica Moldova. 

Astazi, Inspectoratul General al Politiei a precizat ca lotul se incadreaza in standardele de dotare a politiei, iar donatia vine dupa ce in noiembrie 2022 ministrii de interne ai ambelor state au semnat un memorandum de cooperare. Emisiunea In Profunzime, la care a fost invitat Nicu Popescu si a oferit detalii despre acest lot de echipamente, a fost inregistrata si va fi difuzata luni, dupa stirile Pro Tv de la ora 20. Beneficiile pe care le obtine Moldova in urma Summitului Comunitatii Politice Europene, reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei au fost alte subiecte de discutie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie