13.06.2022
Nicu Popescu despre actiunile autoritatilor din Republica Moldova pentru primirea statutului de tara candidat al UE: "Se lucreaza pe toate palierele"

Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Nicu Popescu a vorbit despre actiunile autoritatilor din Republica Moldova pentru primirea statutului de tara candidat al Uniunii Europene. Acesta a mentionat ca atat el cat si colegii sai lucreaza pe toate palierele pentru a realiza acest scop maret cat mai curand. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Nicu POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE: "La aceasta etapa ceea ce putem face noi la modul practic este sa convingem pe toata lumea. In ultimele saptamani, avem un calendar prin care doamna presedinte, doamna prim-ministru, eu lucram impreuna cu colegii nostri, cu omologii nostri din toate statele membre ale Uniunii Europene. Apelam, sunam, trimitem mesaje, scriem scrisori, ne intersectam. Ati vazut ca sunt vizite importante si la Chisinau si din alte tari. Deci, se lucreaza pe toate palierele. Intrevederi si cu cancelarul Germaniei si cu presedintele Frantei si sunt discutii si cu presedinta Comisiei Europene. La nivelul meu am acoperit ultimele saptamani jumatatea ministrilor de externe a Uniunii Europene. Deci, lucram pe toate palierele."

Articole din aceeasi categorie