13.06.2022
Nicu Popescu: „Avem multi ani de lucru pentru a pregati tara de aderare la UE si avem timp pentru reglementarea conflictului transnistrean”

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, sustine ca avem multi ani de lucru pentru a pregati tara de aderare la Uniunea Europeana si avem timp pentru reglementarea conflictului transnistrean. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime cu Lorena Bogza.

„Conform acordului din 2001, exista aceasta aspiratie si in acel acord mai sunt lucruri care mai trebuie ajustate. Urmeaza a fi implimentate in special in tot ceea ce tine de reglementarea pasnica a conflictului transnistrean si retragerea trupelor ruse stationate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Acordurile nu intotdeauna sunt o descriere a situatiilor, foarte des ele traseaza anumite obiective,”  a declarat Nicu Popescu.

De asemenea, acesta a mentionat ca este foarte mult de lucru, multi ani de lucru pentru a pregati Republica Moldova de momentul aderarii la Uniunea Europeana si ca avem acest timp pentru a progresa in directia reglementarii pasnica a conflictului transnistrean.

Articole din aceeasi categorie