12.11.2020
Nicolae Juravschi spune ca va ataca ANI in judecata, dupa ce inspectorii l-au acuzat ca in timp ce era parlamentar a detinut o functie intr-o institutie si a obtinut ilegal peste 60 de mii de lei

Ex-deputatul PLDM, Nicolae Juravschi, spune ca va ataca in judecata Autoritatea Nationala de Integritate, dupa ce inspectorii l-au acuzat ca in timp ce era parlamentar a detinut o functie intr-o institutie si a obtinut ilegal peste 60 de mii de lei.

Solicitat de protv.md, Juravschi, a negat acuzatiile: "Este absolut incorect. Noi vom aplica in judecata, iar instanta o sa se expuna".

Intr-un comunicat emis de ANI, se arata ca fostul parlamentar a ajuns in vizor dupa ce a continuat sa detina functia de presedinte in cadrul Comitetului National Olimpic si Sportiv din Republica Moldova (CNOS): "Desi, nu a fost remunerat pentru functia detinuta in cadrul CNOS pe durata detinerii mandatului de deputat, totusi acesta si-a exercitat imputernicirile de conducator. Aceste actiuni au fost confirmate de cele 19 acte pe care le-a semnat in perioada anilor 2011-2018, asigurand asftel functionalitatea institutiei. 

Dupa incetarea mandatului de deputat, fostul parlamentar a incheiat un contract individual de munca cu CNOS, si a obtinut venituri sub forma de salariu, in suma totala de peste 50 mii de lei, pentru lunile martie si aprilie 2019.  La fel, in perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014 si pentru anul 2015, fostul deputat a beneficiat de o indemnizatie speciala acordata sportivilor pentru toata viata, in suma totala de circa 15 mii 500 lei".

Nicolae Juravschi, din 23 noiembrie 2011, este deputat in Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).[3] Pe 21 iulie 2015 Juravschi a parasit partidul si fractiunea PLDM din parlament. El a ramas in calitate de deputat neafiliat, mentionand ca va colabora in continuare cu Iurie Leanca si Eugen Carpov, care la randul lor au parasit partidul si fractiunea in februarie 2015, lansand apoi Partidul Popular European din Moldova.

Citeste si :  Un fost parlamentar - in vizorul ANI. Fiind deputat, continua sa detina o functie intr-o institutie pentru care a obtinut ilegal peste 60 de mii de lei. Ce risca acesta si cine e functionarul
Articole din aceeasi categorie