10.07.2020
"Nici o tara independenta nu isi doreste forte militare straine pe teritoriul sau". Este reactia premierului Ion Chicu la declaratiile ambasadorului Federatiei Ruse - VIDEO

Nici o tara independenta nu isi doreste forte militare straine pe teritoriul sau, iar ambasadorii trebuie sa respecte suveranitatea si independenta statului. Este reactia premierului Ion Chicu la declaratiile ambasadorului Federatiei Ruse. Oleg Vasnetov a spus ca nu sunt motive pentru a retrage trupele armate de pe teritoriul nostu. Presedintia nu a comentat subiectul, iar ministrul de externe spune ca nu exista nicio baza legala ca trupele sa ramana in Republica Moldova.  

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Toti ambasadorii, reprezentantii corpului diplomatic care se afla la Chisinau trebuie sa respecte Republica Moldova ca stat suveran, independent. Nici o tara independenta nu-si doreste forte militare straine pe teritoriu, bineinteles nici noi nu ne dorim.”

Oleg TULEA, MINISTRUL DE EXTERNE: “Este un mesaj constant al institutiilor, al autoritatilor moldovenesti care se refera la nacesitatea retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.”

Reactiile vin dupa ultimele declaratii ale ambasadorului Federatiei Ruse, Oleg Vasnetov, care, intr-un interviu pentru o agentie de presa rusa, a declarat ca “aproximativ o mie si jumatate de militari rusi care, din motive obiective, ajuta la desfasurarea unei operatiuni de mentinere a pacii si protejarea depozitelor cu munitie depuse in zona transnistreana nu poate fi retrasa cu ajutorul unei “baghete magice.”

Acesta a mai adaugat ca nu sunt create conditii pentru evacuarea armatei si a munitiilor, iar comunitatea rusa ar fi marginalizata in tara noastra. In acest context, astazi miscarea politica Unirea a protestat in fata Ambasadei Federatiei Ruse.

Dorin CHIRTOACA, LIDERUL PARTIDULUI LIBERAL: “Cerem declararea lui Oleg Vasnetov persoana non-grata in Republica Moldova cu expulzarea acestuia ca urmare a abuzurilor pe care le-a comis de-a lungul timpului. Ultimul fiind aceste declaratii de badjocora in adresa Republicii Moldova, in adresa fiecaruia dintre noi.”

Cei de la presedintie nu ne-au raspuns la telefon pentru o reactie.

Articole din aceeasi categorie