12.10.2020
Motivul pentru unul dintre cei doi barbati rapiti de militienii transnistreni a fost arestat pentru 60 de zile in stanga Nistrului: Tiraspolul ar putea sa il condamne la 20 de ani de puscarie - VIDEO

Unul dintre cei doi barbati rapiti de militienii transnistreni si care nu au fost eliberati nici acum, a fost arestat pentru 60 de zile in stanga Nistrului. Potrivit Asociatiei PROMO-Lex, Tiraspolul il acuza de “tradare de patrie” si ar putea sa il condamne la 20 de ani de puscarie. SIS si Procuratura Generala nu au venit deocamdata cu o reactie.  

Sambata judecatoria din Tiraspol a emis mandat de arestare pentru 60 de zile pe numele lui Adrian Glijin, rapit saptamana trecuta de militienii transnistreni. Avocatii de la Promo-Lex au luat legatura cu rudele barbatului, care nu au primit nicio informatie despre sedinta de judecata. Ba mai mult, au aflat despre decizie de la avocatul lui Glijin, delegat de un birou din Tiraspol.  

Alexandru POSTICA, DIRECTORUL PROGRAMULUI DREPTURILE OMULUI, ASOCIATIA PROMO-LEX: “Acuzatia de baza este “tradare de patrie”. Acuzatia este facuta de asa-numitul cod penal al regiunii transnistrene. Acesta este in izolatorul de detentie din orasul Tiraspol.”

Adrian Glijin risca pana la 20 de ani de puscarie. Dosarul este secret, iar judecatoria din Transnistria nu ofera niciun detaliu despre caz. Dupa ce a aflat despre arest, familia barbatului a depus mai multe cereri in care solicita sa-i fie acordata asistenta medicala necesara, dar si sa-i fie asigurat dreptul la intrevedere. Adrian Glijin a fost rapit in timp ce se afla cu animalele la pascut pe un camp din apropierea localitatii Camenca, in stanga Nistrului.  

Alexandru POSTICA, DIRECTORUL PROGRAMULUI DREPTURILE OMULUI, ASOCIATIA PROMO-LEX: “Dumnealui a fost ridicat fara a fi imbracat corespunzator si deja de cate zile acesta se afla in penitenciar, fara a avea haine de schimb.”

Ministerul de Interne ne-a spus ca nu cunoaste informatii noi despre cei retinuti si ca Procuratura Generala impreuna cu SIS investigheaza cazul. Nimeni din responsabilii de acolo nu ne-au raspuns astazi la telefon ca sa ne spuna la ce etapa este urmarirea.  

Acum patru zile, patru barbati au fost rapiti de militia din Transnistria. Ulterior, doi dintre acestia au fost eliberati, unul este arestat, iar despre al patrulea inca nu se stie nimic. Acestia au fost retinuti fiindca ar colabora cu Chisinaul, a anuntat anterior SIS.  

Articole din aceeasi categorie