24.07.2019
Motivul pentru care primarii din Donduseni au luat decizia de a parasi Partidul Democrat - VIDEO
Primarii din 11 localitati din Donduseni au parasit Partidul Democrat. Acestia au semnat o declaratie in acest sens si spun ca se gandesc sa adere la o alta fractiune. Multi membri au plecat din PD, pentru ca au fost presati, afirma democratul, Vladimir Cebotari.

Valentin CEBOTARI, PRIMARUL COMUNEI TARNOVA, DONDUSENI: „Limitarea noastra la vorba, replici, cuvant, comportamentul conducerii partidului. Daca ieseam din cuvantul conducerii eram pusi cu cuvinte necenzurate.” 

Acesta este unul dintre motivele care au stat la baza deciziei de a pleca din fractiune, spune primarul comunei Tarnova. Mai mult, Valentin Cebotari sustine ca dupa alegerile parlamentare i-ar fi fost taiata finantarea in cadrul proiectului „Drumuri bune 2”, pentru ca nu a obtinut la scrutin rezultatul asteptat de PD. Totodata, i-ar fi fost interzisa colaborarea cu unele organizatii nonguvernamentale.

Valentin CEBOTARI, PRIMARUL COMUNEI TARNOVA, DONDUSENI: „In localitatile unde dupa alegerile din februarie a fost un rezultat mai prost pentru PD, a fost o atarnare foarte dura.” 

Primarii afirma ca sunt gata sa colaboreze cu orice formatiune politica, aflata chiar si in afara parlamentului.

Lucian RACU, PRIMARUL SATULUI SCAIENI, DONDUSENI: „- O sa aderati la alt partid?  - Da, dar depinde de decizia comuna a primarilor.” 

Cei de la PD nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii. La o conferinta de presa, Vladimir Cebotari a precizat ca unii membri ar pleca din partid nu de bunavoie. 

Vladimir CEBOTARI, VICEPRESEDINTELE PARTIDULUI DEMOCRAT:Partidul Democrat, dupa ce se va scutura putin, dupa ce oamenii care sunt presati sa treaca la alte partide vor pleca o parte. Sunt presiuni foarte mari.”

Lucian RACU, PRIMARUL SATULUI SCAIENI, DONDUSENI:Nu am fost amenintat, nu a trebuit sa ma convinga nimeni, eram de mult convins ca trebuie sa parasesc formatiunea.”

Desi spun ca este o decizie intarziata, primarii au plecat de la PD la mai mult de o luna dupa ce democratii au anuntat ca cedeaza guvernarea. Alesii locali, care au semnat declaratia, sustin ca si alti primari urmeaza sa paraseasca Partidul Democrat.

Articole din aceeasi categorie