17.07.2020
Monica Babuc: "PDM nu va vota nicio decizie alaturi de o organizatie care se construieste pe oamenii care si-au tradat electoratul"

Vicepresedintele Parlamentului, Monica Babuc, spune ca PDM nu va vota demiterea Guvernului alaturi de SOR si de Pro Moldova, intrucat ii considera pe cei din urma oameni care si-au tradat electoratul. Deputata spune ca in schimb PDM este gata de dialog cu PAS, Platforma DA si PSRM. Despre asta a vorbit parlamentara in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Monica BABUC, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Nu cred ca PDM va vota o motiune. Nu vom vota nicio demisie si instalare de Guvern alaturi de SOR. Si nu vom vota alaturi de Pro Moldova, nu inteleg cum un partid de transfugi, o organizatie care se construieste pe oameni care si-au tradat electoratul, este vorba de suspectii de sume financiare, anumite promisiuni de rezolvare de probleme, de interese. PDM nu vede cum ar vota alaturi de aceste grupuri. In schimb, suntem deschisi unui dialog deschis si mutual avantajos cu cei de la PAS, Platforma DA si PSRM. Pentru ca am putea incerca sa realizam o larga coalitie, daca am gasi tangente care ar duce la rezolvarea gravelor probleme."

Monica Babuc mai mentioneaza ca anume din aceasta cauza este sceptica in viitoarele colaborari dintre PDM si Pro Moldova. Anterior, Maia Sandu a declarat ca voturile necesare pentru motiune trebuie cautate la democrati.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Chicu a fost prezentata astazi in plenul Parlamentului si va fi supusa votului saptamana viitoare. 

Articole din aceeasi categorie