12.06.2020
Monica Babuc, despre plecarea lui Angel Agache din PD: "Nu ne mai mira pentru ca din moment ce exista anumite oferte, pot exista si oameni care nu pot rezista"

Vicepresedintele Parlamentului, Monica Babuc, spune ca plecarea deputatului Angel Agache din PD a fost o surpiza neplacuta, insa nu se mai mira, intrucat in schimbul unor oferte sunt si cei care nu pot rezista. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Lorena BOGZA: Plecarea deputatului Angel Agache. Cum ati reactionat?

Monica BABUC, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Sigur ca acest lucru nu ne poate bucura, ca dintr-o echipa, un membru loial si care era in regula cu tot ce se intampla in lucrurile actuale ale partidului, a plecat subit. Din cate cunosc de la Jizdan a condamnat traseismul si plecarea colegilor care au parasit anterior. A fost o surpriza neplacuta, dar nu ne mai mira pentru ca din moment ce exista anumite oferte, pot exista si oameni care nu pot rezista."

Monica Babuc a mai mentionat ca nu detine dovezi, dar se discuta in culoarele Parlamentului si intre deputati despre sumele oferite in schimbul parasirii fractiunii si partidului.

"Doua colege ne-au spus ca s-au pomenit cu soli din partea altor fractiuni cu propunerea de a pleca din partid si din fractiune in schimbul unor oferte cu multe zerouri, nu am motive sa nu cred acest lucru", a mentionat vicepresedintele Parlamentului.

Lorena Bogza a intrebat-o pe Monica Babuc de ce nu se depune un denunt la procuratura. Parlamentarul a spus ca nu s-au ajuns la oferte concrete si directe.

La data de 9 iunie, Angel Agache a aderat la grupul condus de Andrian Candu, astfel majoritatea parlamentara a ajuns la limita, cu 51 de mandate. Acum, daca mai pleaca un parlamentar din coalitie, ramanem fara majoritate in plen. 

Majoritatea parlamentara este compusa acum din 37 de socialisti si 14 democrati, in total 51 de deputati. Este suficienta plecarea unui deputat, pentru ca majoritate sa nu mai existe, iar proiectele de legi promovate de cele doua formatiuni sa nu mai poata fi votate.

Plecarile din PD au inceput in februarie, atunci cand un grup de deputati, in frunte cu Andrian Candu, a parasit fractiunea. Ulterior si alti parlamentari le-au urmat exemplul, aderand fie la Grupul PRO Moldova, fie la fractiunea Sor.

Articole din aceeasi categorie