04.03.2021
Moldova va fi prima tara din europa in care ajunge vaccin prin intermediul platformei COVAX. Declaratiile facute de Peter Michalko la InPROfunzime

Tara noastra va fi prima din europa care va primi vaccin anti-covid prin platforma COVAX. Declaratiile au fost facute de ambasadorul Uniunii Europene la Chisinau, Peter Michalko, la emisiunea InPROfunzime.

Peter MICHALKO, AMBASADORUL UE LA CHISINAU: "Moldova va fi prima tara din europa in care ajunge vaccin prin intermediul platformei COVAX. Va putea sa continue campania de vaccinare care deja a inceput, datorita acestei donatii generoase din partea Romaniei. Urmeaza sa ajunga si urmatoarele loturi de vaccin promise.

Este un moment foarte importanta ca au ajuns aceste vaccinuri si ca deja incepe aceasta etapa, cand putem sa vorbim despre esirea din pandemie.

Restrictiile trebuie in continuare respectate pentru ca pandemia ii afecteaza pe oameni, sunt foarte multe victime, sunt foarte multi cei care au fost afectati si fara respectarea acestor masuri va continua acest risc."

Ambasadorul spune ca autoritatile nu trebuie relaxeze masurile de restrivtie ci din contra sa fie intarite.

Dupa lotul de vaccin donat de Romania, astazi in Moldova va ajunge un alt lot cu 14.400 doze de vaccin AstraZeneca, oferite gratuit de platforma COVAX. 

La evenimentul de primire a dozelor de vaccin vor participa: presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, membrii corpului diplomatic, reprezentantii de tara ai OMS, UNICEF, ONU si conducerea MSMPS.

COVAX este condus de Gavi, Alianta Vaccinurilor, Coalitia pentru Inovatii in Pregatire Epidemica (CEPI) si OMS, impreuna cu UNICEF, care este lider al procurarilor si livrarilor de vaccinuri. Este unica initiativa globala care lucreaza cu guvernele si producatorii pentru a se asigura ca vaccinurile COVID-19 sunt disponibile in intreaga lume, atat pentru tarile cu venituri mai mari, cat si pentru cele cu venituri mai mici.

Articole din aceeasi categorie