10.04.2020
Moldova se va trezi intr-o criza economica grava, dupa trecerea pandemiei, spune fostul premier, Ion Sturza, la In PROfunzime: "Inainte de Pasti vor fi ultimele salarii pentru 300-400 de mii de moldoveni" - VIDEO

Moldova se va trezi intr-o criza economica grava, dupa trecerea pandemiei, crede fostul premier, Ion Sturza. Invitat la emisiunea InProfunzime de aseara, oficialul a declarat ca peste 300 de mii de cetateni vor intra in somaj din cauza coronavirusului, iar tara va inregistra pierderi de miliarde de lei. Asadar, autoritatile trebuie sa renunte la declaratii frumoase si sa actioneze de pe acum, sustine Sturza.

Ion STURZA, FOSTUL PRIM-MINISTRU AL RM: "Sa nu ne amagim unii pe altii, sa nu ne relaxam, sa nu consideram ca asta e o gripa usoara, cum a incercat cineva sa ne explice. Pentru 40-50% din Republica Moldova, Romania si intreaga lume este un perete de beton, pentru 80-85 % este un soc enorm. Deci, nu va scapa din aceasta situatie nimeni. Nota de plata ne va veni la sfarsitul lunii sau inainte de pasti cand va trebui sa dam salarii. Cred ca vor fi ultimele salarii pentru 300-400 de mii de moldoveni, care vor intra in somaj tehnic, apoi in somaj definitiv. Trebuie sa intreprindem masuri de a limita dezastrul."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PROTV: "Care anume ar fi aceste masuri de a limita dezastrul?"

Ion STURZA, FOSTUL PRIM-MINISTRU AL RM: "Atunci cand autoritatile spun ca vom avea o reducere cu 3% a produsului intern brut, si vom pierde 7 miliarde, este un fals. Din punctul meu de vedere, reducerea produsului intern brut in RM, in cifre anualizate vor fi 20-25 %. Vorbim de o cifra de aproximativ 50 de miliarde pierderi in produsul intern brut, vorbim de aproximativ 15-20 de miliarde pierdere la veniturile bugetare."

Starea de urgenta in Republica Moldova a fost declarata pentru 60 de zile, adica pana pe 15 mai.

Articole din aceeasi categorie