25.05.2022
Ministrul Justitiei, despre retinerea lui Igor Dodon: „Ceea ce vreau eu de la acest proces e sa fie cat mai multa transparenta”

Ministrul Justitiei, Sergiu Litvinenco, sustine ca nimeni nu trebuie sa beneficieze de imunitate, iar orice persoana care a incalact legea trebuie trasa la raspundere. Asta, dupa ce ieri, fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost retinut pentru 72 de ore, in urma perchezitiilor efectuate la domiciliul acestuia.

„Eu cred ca lupta impotriva coruptie trebuie accelerata si dusa la bun sfarsit. Nimeni nu trebuie sa beneficieze de imunitate, nimeni nu are imunitate absoluta. Orice persoana care a incalact legea trebuie tras la raspundere. Ceea ce vreau eu de la acest proces e sa fie cat mai multa transparenta, trebuie sa asigure toate procedurile. Nu este politica. Ma expun ca un fost procuror general, faptul ca sunt investigatii in cazul unui politician, nicidecum nu se poate spune ca ar fi implicat politcul”, a declarat Sergiu Litvinenco in cadrul unei conferinte de presa. 

Ieri seara, fostul presedinte a venit cu o reactie dupa ce a fost retinut pentru 72 de ore, in urma perchezitiilor efectuate ieri, la domiciliul acestuia. Igor Dodon sustine ca nu e prima data cand este tinta unei justitii regizate, iar guvernarea a procedat asa cum proceda si regimul lui Plahotniuc.

Igor Dodon a fost retinut aseara, dupa aproape 11 ore de perchezitii la domiciliul sau. El a fost scos din locuinta fiind inconjurat de procurorii anticoruptie, ofiterii CNA si SIS. In fata casei fostului presedinte s-au adunat mai multi sustinatori ai PSRM, dar si activisti. Cele doua tabere s-au imbrancit, iar carabinierii au format un cordon intre ele. Cateva persoane au adus flori si sampanie. 

Articole din aceeasi categorie