11.05.2022
Ministrul Afacerilor Interne: „Contez pe finalizarea cat mai rapida a etapei de documentare a incalcarii legii de 9 mai”

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, conteaza pe finalizarea cat mai rapida a documentarii actiunilor de incalcarea legii care au avut loc pe 9 mai. 

„Apreciez munca colegilor din toate subdiviziunile ministerului de interne pentru misiunea bine realizata si contez pe finalizarea cat mai prompta a etapei de documentare a incalcarilor legislatiei, care au fost constatate pe parcursul zilei de 9 mai. Va vad uniti si cu respect fata de lege. Astfel, reusim sa fim in serviciul cetatenilor, care au nevoie de pace”, a scris Revenco pe pagina sa de facebook. 

Totodata, ministrul a mai mentionat ca in acest an, avem o altfel de primavara si sarbatorile lunii mai sunt traite cu speranta, dar si cu ingrijorare. 

„In aceste zile, gandul nostru este la pacea pentru care au luptat bunicii nostri, la pacea pentru care astazi lupta poporul ucrainean, la pacea pe care noi, organele de drept, avem misiunea de a o pastra in fiecare zi, pe strazi, in comunitate, la evenimente publice sau la primul apel de urgenta. Dincolo de aceasta misiune, ne-am asumat si protectia pentru cei peste 90 mii de refugiati din Ucraina, care au gasit aici, in Republica Moldova, suportul de care au nevoie”, a mai adaugat aceasta. 

Seful Inspectoratului General de Politie, Viorel Cernauteanu, a declarat ca la evenimentele desfasurate de 9 mai, au fost inregistrate 90 de cazuri de incalcare a regulilor impuse de stat, iar 49 de materiale fiind inregistrare. 

Zece deputati de la Chisinau si 11 din Comrat au purtat panglica Sfantul Gheorghe la piept, in timpul marsurilor organizate cu ocazia zilei de 9 mai. In cazul lor va fi sesizata Procuratura Generala, anunta seful IGP. In total au fost identificate peste 140 de persoane care au folosit panglica bicolora. Toate vor fi amendate, sustine politia.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie