02.06.2022
Ministerul Justitiei, dupa ce CEDO a comunicat Guvernului Republicii Moldova despre plangerile depuse de Stoianoglo: „Se va solicita opiniile tuturor autoritatilor implicate”

Dupa ce Curtea Europeana a Drepturilor Omului a comunicat Guvernului Republicii Moldova cererile depuse de Alexandr Stoianoglo contra Republicii Moldova, ministerul Justitiei va solicita opiniile tuturor autoritatilor implicate si va prezenta pozitia Guvernului in termenul acordat de Curte, adica 22 septembrie 2022. Asta se arata intr-un comunicat emis de ministerul Justitie. 

Totodata, in comunicatul se mentioneaza ca aceste cereri vizeaza aspecte procedurale si nu se refera la procedura de demitere lui Stoianoglo din functia de Procuror General.

Prima cerere s-ar referi la lipsirea de libertate a lui Alexandr Stoianoglo in urma initierii urmaririi penale impotriva sa. Cea de-a doua cerere se refera la suspendarea acestuia din functia de Procuror General in urma initierii cauzei penale impotriva sa si la imposibilitatea de a contesta aceasta masura.

Ieri, avocatul lui Alexandr Stoianoglo, Iurie Margineanu a anuntat ca CEDO a comunicat in regim de urgenta Guvernului Republicii Moldova plangerile depuse de procurorul general. Margineanu a anuntat despre asta pe pagina sa de facebook.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie