26.06.2020
Militarii care au participat la Parada Victoriei de la Moscova s-au intors in Moldova. Igor Dodon: "Sunt sanatosi tun" - GALERIE FOTO

Cei 75 de militari ai Garzii de Onoare care au reprezentat Republica Moldova la Parada Militara de la Moscova au aterizat, in aceasta dimineata, pe Aeroportul International Chisinau. 

Secretarul de Stat al Consiliului Suprem de Securitate a Presedintiei Republicii Moldova, Victor Gaiciuc, i-a adus multumiri presedintelui i-a laudat pe militari pentru prestatie la parada.

Totodata, Igor Dodon, a spus ca participarea acestora  a reprezentat un eveniment important pentru imaginea tarii: "Ati vazut ca au fost militarii nostri la Moscova, niciunul nu a fost testat pozitiv, comparativ cu alte tari, nu vreau sa dau nume. De exemplu, in cateva cazuri, din numarul de 10-80 de soldati, au fost depistati cate 40-50 cu Covid-19 si au fost nevoiti sa schimbe tot plutonul, i-au izolat total si au venit altii. La noi toti soldatii - "salatosi tun". Ati vazut ce frumos au marsaluit pe Piata Rosie si acum dimineata au revenit acasa."

Citeste si :  Cei 75 de militari moldoveni care vor participa pe 24 iunie la parada de la Moscova au pornit deja spre capitala rusa. Purtand masti negre, acestia au fost urcati intr-o aeronava pusa la dispozitie de rusi - VIDEO
Articole din aceeasi categorie