27.09.2022
Mihailo Podoleak, despre amenintarea lui Putin cu aplicarea armei nucleare: "Acest lucru nu influenteaza in niciun fel pozitia Ucrainei"

Consilierul presedintelui ucrainean, Mihailo Podoleak, sustine ca amenintarea lui Putin cu aplicarea armei nucleare nu influenteaza in niciun fel pozitia Ucrainei si vor continua sa elibereze in continuare teritoriile ocupate de rusi. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Mihailo PODOLEAK, CONSILIERUL PRESEDINTELUI UCRAINEAN: "Acum sa ma refer la amenintarile privind folosirea armei nucleare. Acest lucru nu influenteaza in niciun fel pozitia Ucrainei. Pozitia Ucrainei este neschimbata. Nu avem nicio alta optiune in afara de eliberarea teritoriilor noastre." 

Totodata, Mihailo Podoleak ucrainean a mentionat ca un stat detinator de arme nucleare nu poate aplica in niciun fel de conditii arma nucleara impotriva unui stat care nu are arme nucleare.

Mihailo PODOLEAK, CONSILIERUL PRESEDINTELUI UCRAINEAN: "Cu referire la arma nucleara. Vreau ca acest lucru sa fie clar inteles si in Moldova. Nu suntem un stat care are in posesie arme nucleare. Rusia este un stat cu arma nucleara. Inteleg ca nimeni nu acorda atentie acestui lucru, insa exista doctrina descurajarii nucleare globale care a fost semnata de catre toate statele posesoare de arme nucleare, inclusiv de Federatia Rusa. Ea stipuleaza expres ca un stat detinator de arme nucleare nu poate aplica in niciun fel de conditii arma nucleara impotriva unui stat care nu are arme nucleare. Respectiv, acest lucru nu mai este problema Ucrainei. Este problema grupului de state detinatoare de arme nucleare. Ele urmeaza sa aduca Rusia in pozitia in care sa inteleaga ca folosirea, din proprie initiativa, impotriva altei tari, a armei nucleare va fi sanctionata imediat prin aceeasi metoda, impotriva Rusiei. Acest lucru urmeaza a fi declarat, nu conteaza cum - formal sau informal, adus la cunostinta Rusiei, iar aceasta problema rezolvata la alt nivel. Pentru Ucraina, din punctul de vedere al eliberarii teritoriilor sale, declaratiile dlui Putin cu privire la arma nucleara nu schimba cu nimic situatia."

La 21 septembrie, presedintele rus, Vladimir Putin a amenintat Ucraina, ca in cazul ca acestia vor ataca regiunile ocupate de armata rusa, vor intelege aceasta actiune ca un atac deschis asupra Rusiei si vor aplica arma nucleara.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie