13.04.2021
Mihai Popsoi, dupa raspunsul Consiliului Europei pentru Zinaida Greceanii: "Modul in care PSRM si Gruparea Criminala Sor se tin de putere este strigator la cer"

Deputatul PAS, Mihai Popsoi, a venit cu o reactie dupa ce Consiliul Europei a raspuns Zinaidei Greceanii cu privire la dizolvarea Parlamentului. Popsoi considera ca toate prevederile Constitutionale privind dizolvarea Parlamentului au fost indeplinite, trei luni au trecut si doua tentative de numire a guvernului au esuat.

Mihai POPSOI, DEPUTAT PAS: "Modul in care PSRM si Gruparea Criminala Sor se tin de putere este strigator la cer. Zinaida Greceanii incearca sa manipuleze opinia publica si sa puna presiune pe Judecatorii Curtii Constitutionale. Dna Greceanii a emis un comunicat tendentios prin care interpreteaza raspunsul SG al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric. Asta in timp ce toate prevederile Constitutionale privind dizolvarea parlamentului au fost indeplinite - trei luni au trecut si doua tentative de numire a guvernului au esuat. Atat litera cat si spiritul Constitutiei, inclusiv jurisprudenta Curtii Constitutionale, au fost respectate, asa cum s-au expus practic toti constitutionalistii din Republica Moldova si asa cum indeamna dna Buric si alti parteneri ai tarii noastre."

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanii, a primit, in dimineata zilei de astazi, raspunsul Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, la demersul pe care l-a adresat anterior cu privire la dizolvarea Parlamentului. Ea urmeaza sa-l remita Curtii Constitutionale.   

Articole din aceeasi categorie