06.02.2023
Mihai Popsoi: „Cetatenii sunt prada propagandei, prada diferitor fobii, nostalgii si inca traiesc cu aceasta iluzie a securitatii oferite de neutralitate”. De ce exista teama de rusi

Vicepresedintele parlamentului, Valeriu Popsoi recunoaste ca securitatea Republicii Moldova nu este asigurata in masura in care si-ar dori oricare cetatean. Mai mult, acesta considera ca o foarte mare parte a cetatenilor se afla in continuare sub prada propagandei. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Mihai POPSOI, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI:„Republica Moldova  a  fost 30 de ani sub propaganda, nu s-a facut  suficient efort pentru a se securitiza  spatiul informational. Sa nu mai ajungem ca  cetatenii nostri sa li se toarne zilnic doze inumane de propaganda."

De asemenea a mentionat si de curajul  de a ne uita spre NATO.  Astfel, acesta spune ca Republica Moldova este un stat suveran si isi decide politica externa si de securitate de una singura, dar acest lucru poate avea loc doar intr-un cadru democratic, cu sprijinul cetatenilor. 

Mihai POPSOI, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI:„Tocmai de aceea, ne este sau nu frica. E cert, ca securitatea Republicii Moldova, astazi, nu este asigurata in masura in care si-ar dori oricare cetatean, indiferent de viziunile sale politice. Daca stai si intrebi un cetatean, iti place ca tara ta este complet vulnerabila in fata oricarei primejdii internationale? E adevarat ca multora nu le place. Discutia aceasta trebuie sa aiba loc. In ceea ce priveste Federatia Rusa, Republica Moldova este un stat suveran si isi decide politica externa si de securitate de una singura, dar acest lucru poate avea loc doar intr-un cadru democratic, cu sprijinul cetatenilor. Pentru a convinge un numar cat mai mare de cetateni, va dura inca mult timp. Foarte multi cetatenii de-ai nostri in continuare sunt prada propagandei, prada diferitor fobii, nostalgii si inca traiesc cu aceasta iluzie a securitatii oferite de neutralitate.

Vezi AICI intreaga emisiune In PROfunzime din data de 6 februarie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie