01.06.2022
Mesajul Maiei Sandu de Ziua Internationala a Copilului: „Copilaria inseamna mama si tata care stiu sa te asculte. Fara saracie, violenta si frica”

De Ziua Internationala a Copilului, Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru toti copiii. Sefa statului le-a urat o copilarie fericita, fara saracie, violenta si frica. Totodata, presedintele tarii a venit si cu o explicatie ce inseamna aceasta perioada frumoasa a vietii.

„O copilarie fericita este copilaria traita in siguranta, alaturi de familia ta. Fara saracie, violenta si frica. Inseamna mama si tata care stiu sa te asculte cand ai un necaz si stiu sa te incurajeze, cand obstacolul pare de netrecut. Copilaria fericita este atunci cand ai timp si de scoala, si de joaca, iar dreptul la educatie iti este garantat si asigurat. Asa - cu bunatate, caldura si sanse egale de dezvoltare - cresc, invata si se formeaza oamenii onesti, cu suflet bun, oamenii fericiti. Si acesti oameni, la randul lor, vor avea copii fericiti”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodata, sefa statului a mai adaugat ca Guvernul a elaborat Programul National de Protectie a Copilului 2022-2026, care va fi lansat astazi, de 1 iunie.

„Programul prevede masuri pentru reducerea saraciei, toleranta zero fata de violenta, integrarea copiilor institutionalizati in familii si atenuarea efectelor migratiei parintilor asupra copiilor. Trebuie sa avem grija de copiii nostri, pentru binele lor si pentru viitorul nostru comun”, a mai mentionat Maia Sandu.

Articole din aceeasi categorie