03.07.2020
Mandatul unui nou deputat, care ar putea sa-i ia locul lui Gatcan, va fi validat de Curtea Constitutionala, doar in cazul in care se va convinge ca Gatcan a plecat de buna voie. Declaratiile ex-presedintelui CC, Alexandru Tanase, la In PROfunzime

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Alexandru Tanase, sustine ca cererea de demisie a lui Gatcan este nevalida, iar Curtea Constitutionala are dreptul de a nu valida mandatul unui nou deputat, pana nu se va convinge ca Gatcan a plecat de buna voie. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Alexandru TANASE, EX-PRESEDINTE AL CURTII CONSTITUTIONALE: "Cererea de demisie a domnului Gatcan nu are nicio valoare. Curtea Constitutionala este institutia care va verifica si va valita viitorul mandat, doar in cazul in care se va convinge ca nu a fost viciat consimtamantul domnului Gatcan cand  a depus aceasta cerere de demisie. Atunci lucrurile se vor limpezi. Curtea cu usurinta poate refuza validarea altui mandat din simplul motiv ca nu are certitudinea ca domnul Gatcan nu a renuntat benevol la functie.

Daca ar fi sa lasam partea juridica la o parte si sa ne intoarcem la disputa,  sigur ca este ceva dezastruos, este total descalificat ce se intampla acum in parlament, unde deputatii se acuza unii pe altii care si unde au ascuns un deputat. Compromite parlamentarismul, compromite democratia caatare, dar mai grav ca atat, compromite insasi ideea ca acest stat are sansa de a supravietui in lumea asta."

Articole din aceeasi categorie